Litvanci prvi "presekli" prvenstvo zbog korone: Žalgiris je šampion države

Košarkaši Žalgirisa odbranili su titulu domaćem prvenstvu, prekinutom zbog korona virusa, preneo je poznati novinar Donatas Urbonas

  • 14
Šarunas Jasikevičijus Foto: Marko Jovanović

Žalgiris je posle 24 odigrana kola bio ubedljivo prvi na tabeli (22-2), sa pet pobeda više od Ritasa (17-7), pa se na prvi pogled ovaj potez čelnika litvanske košarke i ne čini toliko radikalnim.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa je tako odbranio naslov prvaka pre nego što je očekivao, što je zbog pandemije korona virusa samo postalo zvanično u petak.

Litvanci nisu hteli ništa da prepuštaju slučaju i da za tri preostala kola rizikuju veći broj zaraženih i prekinuli su prvenstvo. Ritas je tako ostao drugi, treći je bio Lietkabelis sa 16 pobeda i osam poraza, četvrti je Neptunas sa 14 pobeda i deset poraza.

Tamo su do sada registrovana tri slučaja zaraženih od virusa COVID-19, koji je decembra prošle godine krenuo iz Vuhana i Kine i proširio se na ceo svet.

Zbog ovog virusa su između ostalog prekinuti i ABA liga i Evroliga, te NBA i brojna druga takmičenja u ostalim sportovima, s tim što se do sada obično tražio način da se utakmice samo odlože, bez da se prvenstva prekidaju na ovaj način.

Video: Zvezda razbija Cedevita Olimpiju i ima ubedljivu prednost

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    13. mart 2020 | 14:59

    Svaka cast za odluku,tako treba i ABA !

  • 1992.

    13. mart 2020 | 16:21

    Mi smi već dokazali da smo najbolji! 💪💪⚪⚫⚪⚫

  • Kiza i komina

    13. mart 2020 | 17:12

    Realnim zvezdasima bi bilo sasvim okej da Zvezda dobije titulu za stolom u fudbalu, a da Partizan ne dobije u kosarci. Ako ne bude uslova najpotenije je da trenutni lider u svakom sportu bude sampion. Zasta su svi ti momci igrali cele godine? Naravno da nije fer prema ostalima koji bi imali svoje sanse, ali je itekako vise fer od ponistavanja sezone kao da se nije ni igralo. Hajde da ponistimo sezonu u fudbalu kao da se nije igrala. Jel posteno? Kazite iskreno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA