≫ 

Karabinjeri nisu štedeli ni košarkašku legendu: Veliki rival Danilovića kršio zabranu zbog korone

Italija je pod potpunom blokadom, Majers to "nije znao"

  • 0
Foto: Instagram

Legenda italijanske košarke Karlton Majers nije "na ime" mogao da se izvuče i spase od italijanskih karabinjera zbog kojih je morao da se vrati u izolaciju.

On je prekršio naredbu italijanske vlade i izašao je van iako to nije bilo zbog odlaska kod lekara ili u prodavnicu po namirnice.

Izašao je u park sa prijateljima, iako je prethodno pozvao sve ljude da obrate pažnju i ne izlažu se riziku od zaraze korona virusom koji je u Italiji ubio više od 1400 ljudi.

- Apelovao sam na vas da ostanete u kući i pazite na svoje zdravlje i zdravlje ostalih, a prvi sam pogrešio. Izašao sam van sa prijateljima na rekreaciju. Jesmo bili na bezbednoj udaljenosti jedni od drugih, ali su nas primetili karabinjeri. Nismo znali da zabrana važi i za parkove i teretane na otvorenom - kaže Majers.

On je najveći deo svoje karijere proveo u Fortitudu iz Bolonje i Virtus Romi, a tokom perioda boravka u Fortitudu je bio veliki rival predsednika našeg košarkaškog saveza - Predraga Danilovića.

- Karabinjeri su upisali naša imena, bili su vrlo ljubazni i profesionalni. Bilo mi je žao što sam to uradio, nisam imao nikakvu nameru da kršim pravila. Izvinio sam se karabinjerima koji su pokazali i veliku posvećenost, ali i kulturu - naveo je Majers.

Italijan koji je rođen u Ujedinjenom Kraljevstvu je dvaput bio MVP italijanskog prvenstva, tokom 1997. je bio najbolji strelac Evrolige, osvajao je Kup Italije, Superkup, ligu, ali i Evrobasket 1999. godine. Postao je i rekorder sa 87 poena postignutih na jednom meču.

View this post on Instagram
A post shared by Carlton Myers (@carltonmyers10) on

Bogatu i dugu karijeru, ovaj 48-godišnjak je završio u Riminiju i San Patrinjanu 2012. godine.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA