"Da sam bio trener fudbalera Zvezde možda nikad ne bi osvojili Ligu šampiona"

 
  • 2

Profesor Vladimir Koprivica otkrio zanimljiv detalj iz svoje bogate karijere

Legendarni profesor sa DIF-a, i jedan od najboljih trenera fizičke pripreme Vladimir Koprivica otrkio je neke zanimljive detalje iz svoje karijere. Profesor Koprivica je trenutno zadužen za fizičku pripremu košarkaša Partizana, i njegov pečat se video ove sezone, jer su crno-beli dominantno došli do plej ofa Evrokupa.

On je gostovao u emisiji "Intervju" na youtube kanalu Balkan info gde je otkrio da je trebalo da bude kondicioni trener fudbalera Crvene zvezde 1990. godine.

- Uvek sam birao s kim ču da radim ili su neke okolnosti bile takve da me nešto odbilo od tima. Malo ko zna da je trebalo da budem kondicioni trener fudbalera Crvene zvezde u sezoni 1990/91. kad su bili prvaci Evrope i sveta. Eto, možda i sreća za njih jer možda sa mnom ne bi bili prvaci.

- Sve je maltene bilo dogovoreno i završeno, ali na kraju se nije ostvarilo. Međutim, mene jako boli kad se ljudi dele oko Zvezde i Partizana, jer to su sve naša deca. Sport mora da bude most između ljudi, a ne nešto što razdvaja.- rekao je profesor Koprivica, koji važi za izuzetno skromnog čoveka.

Profesor Vladimir Koprivica Profesor Vladimir Koprivica dobija nagradu Udruženje košarkaških trenera Srbije od kolege Aleksandra Lukmana Foto: MN Press

O tome govori i njegova izjava da ne voli kad ga Trinkijeri hvali.

- Malo mi to sve smeta, ne mislim da sam najbolji ni na Banovom Brdu gde živim, jer veliki je svet. Ja se trudim da budem najbolji što ja mogu, najbolja verzija sebe, a teško je to merljivo u ostalim okvirima - rekao je Koprivica.

Podsetimo, profesor Koprivica je košarci aktivno već skoro četrdeset godina. Bio je direktor Više košarkaške škole i profesor na predmetu Osnove sportskog treninga. U više navrata je bio predavač na saveznim i republičkim seminarima košarkaških trenera Jugoslavije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Mađarske, kao i na košarkaškoj Кlinici u Beogradu, najvećem trenerskom skupu na svetu.

Кao kondicioni trener radio je u više košarkaških klubova, a najduže u КК”Partizan” i ŽКК”C.Zvezda” sa svim kategorijama košarkašica i košarkaša. Radio je i sa odbojkašima Srbije.

Ekipe koje je trenirao osvojile su 16 titula prvaka Srbije, Jugoslavije i Jadranske lige, kao i 6 kupova Jugoslavije i Srbije. Trenirao je brojne vrhunske košarkašice i košarkaše reprezentativce zemlje. Više godina je bio kondicioni trener raznih reprezentativnih selekcija koje su osvajale medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Radio je četiri godine kao kondicioni trener reprezentacije Crne Gore.

Bio je stručni savetnik svetskih prvaka u karateu D.Umićevića i streljaštvu Z. Arunović, ali i više pojedinaca i reprezentativnih selekcija u različitim sportovima. Predsednik je Univerzitetskog sportskog saveza Beograda i Udruženja Alumni DIF Beograd.

U dva navrata studenti su ga izabrali za univerzitetskog profesora koji u Srbiji najviše pokreće na rad i kritičko mišljenje, podstiče kreativne ideje i budi radoznalost.

(D.S.)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momir

    16. mart 2020 | 12:02

    A meni je spasio zivot! Najbolji profesor,kondicioni trener broj jedan,veliki covek! Blago naseg naroda! Ziv i zdrav nam bio Profesore!

  • Stojan

    4. oktobar 2020 | 13:47

    Primer na koga se mladi (studenti, sportisti i ostali) mogu da ugledaju. Skromnost, pozrtvovanost, dobrota,....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA