≫ 

Korejci opet zadivili svet: Košarkaška liga se nastavlja već krajem marta!

Život i sport se u nekim azijskim zemljama vraćaju u normalu brže nego što se očekivalo

  • 1
Korona virus Južna Koreja Foto: Tanjug/AP

Sportska takmičenja u pojedinim zemljama Azije, konkretno Južnoj Koreji i Kini, gde se korona virus najpre pojavio - mogla bi da se nastave brže nego što je bilo ko očekivao. Takve prognoze stižu pošto sada tamo virus jenjava, a to znači i da se lakše može odrediti i dan kada će se sportska takmičenja vratiti u normalu, istina i dalje bez prisustva publike.

Najbliža takvom scenariju je Južna Koreja, koja je zadivila svet najefikasnijim merama u borbi protiv korona virusa, pa se već za kraj marta prognozira nastavak košarkaškog šampionata!

Mediji u SAD prenose da su svi korejski klubovi, preko agenata, već pozvali svoje američke igrače da se vrate u zemlju i priključe se treninzima. Korejska liga je suspendovana sredinom februara zbog virusa, u međuvremenu je zemlja efikasnim merama suzbila njegovo širenje, te su se polako stekli uslovi da se organizuju košarkaške utakmice.

Neće se, ipak, svi stranci vratiti, i dalje postoji opravdana bojazan kod njih od virusa, ali veći broj je potvrdio dolazak u svoje klubove tako da će ovi moći da računaju na njih kada se nastavi liga kroz dve nedelje.

U Japanu i Kini je situacija nepovoljnija, ali i tamo se stvari polako kreću u pozitivnom smeru.

Jao Ming, Hjuston Rokets NBA Predsednik košarkaške federacije Kine Jao Ming Foto: Tanjug/Ap

Prethodnog vikenda je u "Zemlji izlazećeg sunca" odigrano kolo bez prisustva navijača i uz pojačane mere kontrole aktera mečeva, te je tako jedan meč odložen jer je ustanovljeno da jedan od sudija ima temperaturu.

Stranci u japanskoj košarci su trenutno van zemlje pošto su dobili dozvolu da napuste zemlju usled izbijanja epdijemije korona virusa. Većina, osim trojice Amerikanaca iz ekipe Levanga Hokaido, koji su u karantinu zbog groznice.

Zbog ovakvih slučajeva u Japanu će najverovatnije biti otkazana sezona.

U Kini, gde je i izbila epidemija virusa, polako se stvari vraćaju u normalu, toliko da odgovorni u košarkaškoj ligi planiraju nastavak sezone za kraj aprila, te su klubovi već obavestili svoje legionare da računaju na povratak. To će, naravno, ići malo teže s obzirom na to da da trenutno postoji otpor nekolicine stranaca da se vrate u najmnogoljudniju zemlju sveta koja efikasno suzbija, ali se još nije izborila sa virusom COVID-19.

Međutim, američki mediji prenose da se na desetine američkih košarkaša koji nastupaju u kineskim klubovima, odlučilo za povratak u svoje klubove, pa će im su najskorije vreme staviti na raspolaganje.

Moguće je da su se na takav korak, i dalje rizičan, odlučili posle saznanja da su svi kineski klubovi najavili drastičnu kaznu za igrače koji se ne vrate, a ona glasi - trogodišnja zabrana ulaska u Kinu.

Video: Tenzije zbog karantina: Fudbaler Monaka urlao s terase, pa se psovao s komšijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    18. mart 2020 | 06:40

    Jos jedna informacija skole u Juznoj Koreji pocinju sa radom 06 Aprila. Trebalo je sad u ponedeljak medjutim vlada je donela odluku da se krene 6 aprila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA