Sportisti počeli da se vraćaju u Kinu, ali moraju prvo u karantin

Dok u Evropi vlada panika zbog korona virusa život se normalizovao u Kini

  • 0
Evroliga, euroliga, Fenerbahče - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

Posle dve godine provedene u Juti Džez, Ekpe Judo, bivši saigrač Bogdana Bogdanovića i Nikola Kalinića iz Fenerbahčea otišao je leta 2019. u Kinu.

Potpisao je jednogodišnji ugovor sa Patkama iz Pekinga i tamo je najplaćeniji stranac u ligi, mada se ne zna tačan iznos ugovora.

Video: Zoran Bambi Tošić se javio iz Kine: Sve se normalizuje

Međutim, nije stigao da odigra ni pola sezone, a morao je da ode u Ameriku zbog pandemije korona virusa.

Sada se vraća ponovo u Kinu, ali će pre nego se priključi klubu morati u izolaciju 14 dana. Život se u Kini normalizuje i većina stranih sportista se vraća, dok u Južnoj Koreji liga počinje krajem marta.

Podsetimo, mediji u SAD prenose da su takođe svi korejski klubovi, preko agenata, već pozvali svoje američke igrače da se vrate u zemlju i priključe se treninzima.

Korejska liga je suspendovana sredinom februara zbog virusa, u međuvremenu je zemlja efikasnim merama suzbila njegovo širenje, te su se polako stekli uslovi da se organizuju košarkaške utakmice.

Neće se, ipak, svi stranci vratiti, i dalje postoji opravdana bojazan kod njih od virusa, ali veći broj je potvrdio dolazak u svoje klubove tako da će ovi moći da računaju na njih kada se nastavi liga kroz dve nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA