≫ 

Kako je Dino Rađa nokautirao sina predsednika Panatinaikosa, pa slavio titulu s cigaretom na parketu

Dve čuvene epizode iz grčkog perioda karijere!

  • 4
Dino Rađa, Dimitris Giannakopoulos Panatanaikos olimpiakos Foto: Marko Jovanović, Profimedia/Abaca Press

Legendarni Dino Rađa je za Telegraf u velikom intervjuu izneo mnogo zanimljivosti iz burne karijere, a posebno su bili intrigantni momenti iz Grčke.

Čuveni Splićanin je igrao za Panatinaikos i Olimpijakos, u srcima je navijača oba kluba zbog vrhunskih partija i trofeja, iako je dobro poznato koliki je rivalitet u Atini.

- Mislim da sam jedan od retkih koje vole i jedni i drugi, nisam svojom voljom otišao iz Panatinaikosa, oni me nisu hteli više. Onda sam otišao u Olimpijakos, tražili su me, ali nisam imao nikakvih neugodnosti, štaviše, doživljavao sam aplauze i kad sam dolazio gore u crvenom dresu igrati. Kad radiš pošteno i boriš se za ekipu, ljudi to prepoznaju. Naročito jer sam doneo titulu posle 14 godina, pa sam sledeće godine prvi put u istoriji grčke košarke u gostima došao do trofeja. Koliko god se navijači mrzeli međusobno, respektuje se to što smo napravili.

Jednom ste na Fejsbuku objavili fotografiju na kojoj u dresu Panatinaikosa proslavljate titulu uz cigaretu na parketu, uz opasku da je ovo jedno od najdražih slavlja?

- To je bila ta moja poslednja utakmica, nikad se u istoriji nije dogodilo da neko osvoji titulu u gostima, a to se desilo posle pete utakmice. Obično igrači, pogotovo domaći njihovi, kad odu u goste, obično se useru, nema ih nigde. Ja sam kroz te dve godine uspeo da ih uverim da se to može, na kraju smo to uspeli i da napravimo. Generalno, bilo je to za njih velika stvar, veliko je rivalstvo. Otići kod njih u njihovu kuću i pobediti ih, to je neverovatno.

U Panatinaikosu se pamti i epizoda sukoba sa sinom predsednika kluba, kada niste ni sanjali o kome se radi?

- To je bilo pre, poslednja utakmica koja je odlučivala o broju 1, koja je suštinski kao za titulu. Mi smo to na svom parketu izgubili, i onda su krenuli navijači sa vređanjem, ušao je jedan tamo pred svlačionicu, ja nisam znao ko je on, jebiga, vruće glave reaguješ, kako ne bi trebalo. Ali znaš kako je posle utakmice kada si pun adrenalina, nisi baš raspoložen za pregovaranje. Nema veze, on je nastupio kako nije smeo, i ja sam to uradio, ali na kraju smo se posle nekog vremena čuli, izlazili.

Inače, Rađa je zbog žestokih uvreda sina predsednika Panatinaikosa tada uhvatio za vrat i podigao, da bi on uzvratio pljuvanjem, posle čega ga je Rađa "poslao na spavanje" pesnicom.

U pitanju je Dimitris Janakopulos, aktuelni čelnik Panatinaikosa i jedan od najkontroverznijih likova evropske košarke danas.

Video: Dino Rađa o cigareti na parketu i sukobu sa sinom predsednika Panatinaikosa

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    20. mart 2020 | 07:43

    a da malo napisete kako je slavio oluju na kninskoj tvrdjavi ?

  • Косингас

    20. mart 2020 | 09:52

    Аман, људи... Рађа је човек који је славио етничко чишћење Хрватске и прогон Срба. Витлао заставом на тврђави у Книну, лепио се Туђману... Што тангирате Србе?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA