≫ 

Lebronu su pretili batinama na svakom treningu: Manje poznata priča kako je "Kralj" odustao od NFL

Košarka je mogla da ostane bez ikone cele jedne generacije

  • 0
Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

Jedan od najboljih NBA košarkaša Lebron Džejms podelio je zanimljivu priču o tome kako je kao klinac, zbog pretnje batinama, odustao od svoje karijere jurenja za "šiljatom" loptom.

Američki fudbal je u SAD daleko najpopularniji sport, tu je i bejzbol, pa nije čudo što je fudbal san mnogih klinaca koji odrastaju preko Atlantika.

Bio je i Džejmsov koji je sa svojih 206 centimetara i atletskom građom uz malo vežbe mogao da se uklopi u mnoge sportove.

Međutim, nije toliko poznato da je "Kralj", pre nego što je postao košarkaška zvezda i prvi pik na draftu 2003. godine, bio i najveći talenat za američki fudbal u Ohaju.

- Moj drugar mi je poslao ovo, prosledio je od svog sina. Njegov klinac je rekao: nisam znao da je Bron bio najveći fudbalski prospekt u Ohaju? A ovaj mu je odgovorio: Da, Bron je bio dobar i u američkom fudbalu, na šta je ovaj odgovorio: To je ludilo! - prepričava Lebron.

Američki mediji su ga u to vreme s početka dvehiljaditih opisivali kao odličnog vajd risivera jer je imao moćan skok, dug korak i atletske predispozicije za NFL.

Međutim, taj plan se promenio i to ne voljom slavnog košarkaša već nekolicine njegovih prijatelja.

- Šezdeset prijema, 1200 jardi i 16 tačdauna u mojoj prvoj godini. Muškarci lažu, žene lažu, ali brojevi ne lažu. Nisam ni igrao svoju završnu godinu (a toliko sam hteo) zbog toga što mi Frenki Voker, Sian Koton, Dru Džojs, Brendon Vims, Romeo Travis i Vili Mekgi nisu dozvolili - nastavlja Džejms.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
My homie @mister1223 just sent this to me from his son. His son said “I didn’t know Bron was #1 prospect in Ohio?? He said “Yeah Bron was nice in football too. His son response “THATS CRAZY! 🤣🤣🤣🤣🤣. 60 reception, 1200 yards and 16 touchdowns my Junior year at WR. 😱.Men Lie, Women Lie, Numbers Don’t. Didn’t even play my senior year(I wanted to so BADLY) because my boys @siancotton_ @druondemand @chillwill03 @rometrav @brandonweems10 @frankiewalkersr wouldn’t let me. They said if I tried to step on a football field my senior year they would jump(kick my a**) me every day of practice until I had enough! Think I made a smart decision! Ha! Anyways you LB/CB/S can thank my homies I stayed over in the hoops lane or would have been plenty of highlights “Moss’d” on y’all. 😆😤 #ThekidfromAKRON🤴🏾 #JamesGang👑Објава коју дели LeBron James (@kingjames) дана

Oni su ga, kako kaže, upozorili da će ga svaki put osujetiti kada kroči na teren za američki fudbal.

- Rekli su da će me svaki put zaskočiti i isprašiti mi gu*icu, svakog dana na treningu dok ne odlučim da mi je dosta. Mislim da je to bila pametna odluka - naglasio je Džejms.

Reklo bi se da jeste, pošto je Džejms za 17 godina u NBA ligi izrastao u jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Sa 27.1 poenom, 7.4 skoka i isto toliko asistencija u proseku tokom karijere dospeo je do trećeg mesta najboljih strelaca u istoriji lige sa 34.087 poena.

Ispred 35-godišnjeg krila iz Akrona u Ohaju, sada su još samo Karl Meloun sa 36.928 i Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena.

Video: Pobeda Jokića i Lebrona! Strašne odbrane, čelendži, nervoza i drama kakva se ne viđa ni u plej-ofu!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA