A šta ako je Mičel zarazio Gobera? Ponašanje javnosti prema njemu je sramno, kao da je pijaca korone

- Lakše je svaliti krivicu na stranca - kaže Evan Furnije

  • 1
Donovan Mičel Gober i Mičel Foto: Tanjug/AP

Francuski košarkaš Rudi Gober bio je takozvani "nulti pacijent" u NBA ligi, odnosno prvi igrač iz najkvalitetnije lige na svetu za koga je objavljeno da je zaražen korona virusom.

Posle toga odmah je usledio prekid takmičenja, a Gober se našao na stubu srama zato što je bahato samo dva dana ranije namerno rukama dodirivao mikrofone i mobilne telefone novinara.

Zbog toga je pretrpeo ozbiljne kritike javnosti, a danas je u njegovu odbranu stao zemljak Evan Furnije koji je u intervjuu francuskom L'Ekipu rekao da nije fer tretman koji ima Gober.

- Rudi je postao lice virusa u NBA i boli me to. Ponašanje ljudi i novinara prema njemu je sramno. Ne razumem otkrivanje imena zaraženih. Kao da je pijaca koronavirusa - ko ga ima, a ko nema... Bilo je nepodnošljivo. Možete da kažete da je neko bolestan, ali ne i da ga imenujete. Nedavno su Lejkersi i Filadelfija imali slučajeve, ali mi ne znamo ko je u pitanju. Tako se iskazuje poštovanje - rekao je košarkaš Orlanda.

Ivan Furnije Ne da na zemljaka: Evan Furnije Foto: Tanjug/AP

Goberov zemljak ima i opravdanje za njegovo ponašanje na pres konferenciji kad je pipao mikrofone.

- Lakše je svaliti krivicu na stranca. On je Evropljanin, tako da je sigurno on doneo virus, je li to logika? Mi ništa o tome ne znamo. Ko kaže da njega Donovan Mičel nije zarazio? Ovakvo ponašanje je nezdravo, a ne pomaže ni ono što govori Donald Tramp. Šala sa mikrofonima je bila šala i niko nije shvatao u tom trenutku težinu toga. Lako je uperiti prstom u nekog. Mogao sam i ja da budem taj koji se tako našalio - kazao je Furnije.

Video: Nemanja Nedović opisao situaciju u Italiji i opasnost od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    22. mart 2020 | 23:22

    Pravio se pametan pa je fasovo sad nek trpi sledeci put ce razmisljat. Da su pametni otkaz da mu daju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA