≫ 

Adetokumbo je MVP sezone u NBA, Luka Dončić četvrti, Jokić tek osmi

Tako su glasali novinari koji prate najkvalitetniju košarkašku ligu na svetu, dok će liga zvaničnog obelodaniti kasnije

  • 1
janis adetokumbo Janis Adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo, koji nosi dres Milvoki Baksa, najbolji je igrač regularnog dela sezone u NBA ligi u izboru 70 novinara koji prate ovo takmičenje.

Zvaničnog MVP-ja odabraće liga, ali se još ne zna kada i na koji način, s obzirom na to da je najjače košarkaško takmičenje na svetu prekinuto još 11. marta usled epidemije korona virusa pitom sveta.

Ali, ako je dostojan parametar mišljenje predstavnika "sedme sile" koji prate najkvaliteniju košarkašku ligu na svetu, Grk neće imati konkurenciju pošto ga je čak 60 od 70 novinara stavilo na prvo, a deset na drugo mesto.

Naš reprezentativac Nikola Jokić završio je na osmom mestu u glasanju sa samo 18 poena.

Adetokumbo je ukupno dobio 670 bodova i završio je ispred drugoplasiranog Lebrona Džejmsa, kome je samo deset novinara dalo prednost (514 bodova).

Za njima slede košarkaš Hjustona Džejms Harden (220 bodova), zatim Slovenac Luka Dončić iz Dalasa (171), odnosno Kavai Lenard iz Los Anđeles Klipersa (118).

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    24. mart 2020 | 08:55

    Гледајући га на светском првенству дошао сам до закључка да је дечко тешко ограничен.џаба му сва физикалија кад оће само да куца, све на силу, кад да један кош то је један кош после 5 промашаја ... соло НБА мајмунисање...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA