≫ 

Barsa predložila igračima umanjenje plate za 70 posto, ovi neće ni da čuju!

Vode se teški pregovori u Kataloniji

  • 7
Nikola Mirotić

Foto: MN Press

Suočeni sa ogromnim finansijskim gubicima usled pandemije korona virusa, klubovi širom sveta rade na pronalaženju modela daljeg funkcionisanja, tačnije isplate igrača, svesni da u narednih nekoliko meseci neće imati prihode. 

To znači samo jedno u svakom slučaju: umanjenje plata, i to drastično.

Takva poruka zatekla je košarkaše Barselone posle sastanka generalnog menadžera kluba Naća Rodrigeza sa kapitenom Antom Tomićem i njegovim zamenikom Pau Ribasom. Njima je predočen stav kluba da će igračima biti isplaćeno samo 30 posto od sume koja je ostala da im se isplati iz ugovora.

Tomić i Ribas su o detaljima sastanka i ponudi kluba obavestili saigrače preko "Vocap" grupe, a mnogima se u najmanju ruku nije dopao plan uprave.

Španski mediji prenose da većina igrača "neće ni da čuje" za predlog predstavnika kluba, neki čak i prete raskidom ugovora, pa je situacija trenutno napeta na relaciji svlačionica - klupske kancelarije.

Rezanje plata odnosi se i na članove stručnog štaba, iste mere klub želi da preduzme i prema Svetislavu Pešiću i njegovim saradnicima, s tim da njihov stav i dalje nije poznat.

Klub je ostavio igračima rok do utorka popodne da se izjasne, dosad to nisu uradili i sva je prilika da će dve strane teško naći kompromisno rešenje u ovoj vrlo delikatnoj sitaciji.

Katalonija je, kao i skoro sve ostale regije, uvela najrigoroznije mere u borbi protiv koronavirusa koji je u Španiji dosad usmrtio 2696 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA