≫ 

KK Zvezda se prisetio istorijske večeri: Noć kada je "rođen" Đenka i evropski rekord u poseti!

Bilo je to jedno od najblistavijih crveno-belih večeri, "pao" je Budiveljnik u četvrtfinalu Evrokupa

  • 11
čarls dženkins Foto: MN Press

KK Crvena zvezda je podsetila svoje navijače na važan datum u svojoj istoriji - pre tačno šest godina odigran je nezaboravan meč između crveno-belih i ukrajinskog Budiveljnika, u pitanju je bio revanš četvrtfinala Evrokupa, i to pred rekordnim brojem gledalaca, 24.232.

Do danas, ta poseta se računa kao najveća na jednoj utakmici pod okriljem Evrolige, bilo da su u pitanju mečevi najkvalitetnijeg takmičenja ili Evrokupa.

Bilo je to i veče koje će zauvek pamtiti i Čarls Dženkins, odigrao je najbolju partiju u karijeri, i isključivo zahvaljujući njegovoj paljbi za tri poena i poenima iz svih mogućih pozicija, tim Dejana Radonjića je nakon produžetka uspeo da slomi otpor gostiju.

Zvezda je, uz podsećanje na taj meč, poslala i važnu poruku svojim navijačima u vreme kada je najvažnije sačuvati se i ostati zdrav.

- Uz nadu da ćemo se ponovo radovati i uživati u velikim evropskim utakmicama našeg kluba u budućnosti, KK Crvena zvezda još jednom apleuje na sve da se pridržavaju svih instrukcija i saveta nadležnih organa i da ostanu u svojim kućama do potpune pobede nad pandemijom virusa COVID-19 - glasi poruka KK Zvezda.

 
 
 
View this post on Instagram
Dana 26.03.2014. godine KK Crvena zvezda i navijači crveno-belih ušli su u istoriju Evrolige i svih evropskih klupskih takmičenja pod okriljem @euroleague . Tog dana u „Kombank Areni“ u četvrtfinalu Evrokupa, armija crveno-belih je srušila rekord svih evropskih takmičenja po posećenosti na jednom meču. U revanš meču četvrtfinala, crveno-beli su savladali ukrajinski Budiveljnik, a taj meč posmatralo je – 24.232 gledaoca! 🔴⚪️🙌🏼 Time je oboren rekord Evrolige, Evrokupa, Beogradske arene i svih evropskih takmičenja po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici u zatvorenom. Šest godina kasnije, to dostignuće navijača Crvene zvezde koji su tada, a i danas pokazuju privrženost i ljubav prema crveno-beloj boji – i dalje je nedostižno! Uz nadu da ćemo se ponovo radovati i uživati u velikim evropskim utakmicama našeg kluba u budućnosti, KK Crvena zvezda još jednom apleuje na sve da se pridržavaju svih instrukcija i saveta nadležnih organa i da ostanu u svojim kućama do potpune pobede nad pandemijom virusa COVID-19. #kkcz #WeAreTheTeam #ZvezdasA post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) on

Video: Đenka objasnio suštinu: Samo jednu utakmicu da pobedimo...samo jednu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    26. mart 2020 | 21:36

    Sta vi tudjmanovci komentarisete Srpski Klub Zvezdu komentarisite Cedevitu Cibonu Zadar.

  • .

    26. mart 2020 | 18:38

    Bio. Neverovatna utakmica. SPORTSKI POZDRAV STEJ HOUM

  • Steva

    27. mart 2020 | 00:35

    Rekord za sva vremena!Najveća poseta ikada.Juče fudbalski klub Crvene Zvezde nominovan među najbolje ekipe svih vremena i sada košarkaški klub obeležio 6 godina od najveće posete, a franjevci na aparatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA