Bizarno ili genijalno: Bugari zbog korone nastavljaju prvenstvo u igrici?

Bugari su doneli neverovatnu i neobičnu odluku

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Italijani su pre nekoliko dana objavili kako će Serija A u košarci biti prekinuta, a Bugari to ne nameravaju već ligu premeštaju sa pravog parketa i terena na onaj virtuelni.

Košarkaški savez Bugarske je objavio da će ligu nastaviti u igrici NBA2k20 ali uz poseban apdejt sa tamošnjim timovima prve lige.

- Po svemu sudeći, korona virus neće dozvoliti da se košarkaška liga nastavi u naredna dva meseca. Zato smo dozvolili priliku navijačima da igraju od kuće - navodi predsednik Košarkaškog saveza Georgi Gluškov.

Registracija je dopuštena još u nedelju, pošto je informacija o ovome objavljena na sajtu bugarskog Košarkaškog saveza pred vikend.

Planira se da turnir bude održan u aprilu i maju sa 16 grupa po 32 ekipe, a učešće će biti besplatno.

Da sve bude još zanimljivije, ova varijanta "esport" košarke u Bugarskoj će se možda prenositi na nacionalnoj frekvenciji!

Liga Bugarske je prekinuta 13. marta zbog pandemije korona virusa koja nije zaobišla ni zemlje ovog regiona, a 30. mart je predstavljen kao datum kada će se odlučivati o konačnoj sudbini prvenstva, odnosno hoće li se ono prekidati ili nastaviti makar i u elektronskom obliku.

Video: Beron se javio iz tazbine, nedostaje mu Srbija: Žao mi sezone, baš bi bio uzbudljiv plej-of

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA