≫ 

Ovo je Lebronu poslednja šansa da osvoji prsten: Rouz navodi dva ključna razloga za to

Sezona prosto "mora" da se nastavi ako Džejms želi titulu, smatra Rouz

  • 0
Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Bivši NBA košarkaš, a sada analitičar Džejlen Rouz smatra da je ova sezona najverovatnije poslednja šansa Lebrona Džejmsa da osvoji titulu.

"Kralj" već ima tri prstena, dva sa Majamijem (2012, 2013) i jedan sa Klivlend Kavalirsima (2016), ali je i sa Lejkersima ove godine odlično krenuo.

Lebron Džejms i Janis Adetokumbo Foto: AP/Tanjug

Prvi na Zapadu sa skorom 49-14 ispred Los Anđeles Klipersa (44-20) i Denver Nagetsa (43-22), Lejkersi su morali da prekinu sezonu zbog pandemije korona virusa u trenutku kada su u pol poziciji za plej-of.

- Verujem da je nastavljanje sezone Lebronova najbolja šansa da osvoji prsten. A što se tiče navijača, počinjem da verujem kako ćemo morati da uživamo u košarci bez njih na tribinama do kraja godine. Nadam se da će NFL da počne u septembru, nadam se da će NBA da se vrati u julu ili avgustu, ali ako se to desi, neće biti navijača.

Pitanje je koliko će ovo biti izvodljivo jer korona virus nije zaobišao nikoga, pa ni neke od sportskih zvezda poput Kevina Durenta, a u Americi već nedeljama pravi katastrofu.

- A ako pogledate Džejmsa u svojoj 17. godini u ligi, u tim godinama i sa timom oko njega... Naravno, Entoni Dejvis je okosnica, ali pogledajte dublje u roster, tu je Kentavijus Koldvel Poup, tu je Ejveri Bredli, Deni Grin, Radžon Rondo.

Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

- Niko od njih nije dugoročno vezan za Lejkerse. Dovedeni su da osvoje prsten ove godine i onda ako ovaj tim ne igra onda šta se dešava sledeće godine sa Kuzmom koji se nije uklopio sa Dejvisom i povredio se - kaže Rouz.

Ostale ekipe su u boljim pozicijama jer Klipersi imaju i Džordža i Lenarda, a Baksi na Istoku Adetokumba u sigurnijim ugovorima i izvesno je da bi s te strane nastavak sezone odgovarao Lejkersima jer dugoročno gledano imaju jaku konkurenciju.

Podsećamo da Džejms puni u decembru 36 godina, iako još uvek igra na vrhunskom nivou.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA