≫ 

Američki sport će i posle pandemije biti "u kanalu": Navijači neće na utakmice bez vakcine za koronu

I nakon pandemije američki sport bi mogao da trpi velike gubitke zbog bojazni publike da se masovno okuplja

  • 1
Dženifer Lopez i Šakira Foto: Tanjug/AP

Veliki deo Amerikanaca, ljubitelja sporta, izjasnila se da će u budućnosti ići na sportske događaje samo ukoliko prime vakcinu protiv korona virusa!

Čak 61 procenata stanovnika SAD se tako izjasnilo u velikoj anketi koju je sproveo Univerzitet "Seton Hall University's Stillman School of Business", prenosi ESPN.

Ovo bi potencijalno mogao da bude veliki problem za američki sport i kada pandemija prođe, jer je, i na snovu ovog uzorka, jasno da će kod Amerikanaca ostati bojazan od virusa zbog čega veliki broj njih neće odlaziti u hale i na stadione, a da se prethodno ne vakcinišu.

Problem je taj što su svetski medicinski autoriteti najavili masovnu upotrebu vakcine protiv virusa COVID-19 tek naredne godine.

Ne mali deo publike koja je anketirana, njih 12 procenata, se izjasnio da bi dolazila na stadione ili hale, ali samo ako budu sigurni da će se poštovati distanciranje na mestima masovnog okupljanja, što u prevodu znači da će ići na utakmice samo ako tribine budu poluprazne, što je opet problem za same klubove.

Koliko je pandemija korona virusa ostavila traga po ljude svedoči i podatak da će samo 13 posto navijača, kako su se izjasnili, ići na utakmice bez ikakve bojazni, kao što su to radili i pre izbijanja pandemije.

Sve ovo govori da će američki sport i posle korona krize imati ozbiljnih poteškoća da se oporavi i vrati navijače u hale i na stadione.

- Ovaj virus je definitivno privukao pažnju i probudio brigu ljudi. Oni koji se identifikuju kao navijači i ljubitelji sporta, u smislu da odlaze na događaje, stali su u ravan sa ostalom populacijom kojoj je iznad svega najbitnija briga za svoje zdravlje i svoju bezbednost - zaključak je direktora Univerziteta koji je sproveo anketu, Rika Đentilea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA