≫ 

Preminuo legendarni nemački košarkaš, sa Pešićem osvojio Eurobasket!

Odrastao u Americi igrao je za NCAA univerzitet, a kasnije za evropske klubove

  • 0
Saša Hupman u dresu Albe Saša Hupman broj 11 u dresu Albe na meču sa Benetonom na Trofeju Beograd Foto MN Press

Saša Hupman (49) poznati nemački košarkaš, preminuo je u nedelju posle duge borbe sa ataksijom (Poremećaj koordinacije mišićnih pokreta usled oboljenja mozga i kičmene moždine)

Hupman je rođen u Minhenu 21. aprila 1970. godine, a u Sjedinjenim Američkim državama je upamćen po sjajnim igrama u dresu Evansvile koji je odveo do NCAA turnira 1992. i 1993. godine.

Upravo je 1993. godine sa Nemačkom osvojio Evropsko prvenstvo u otadžbini, a trener te selekcije bio je naš Svetislav Pešić.

Hupman će ostati upamćen po snažnim zakucavanjima i velikom broju blokada, ipak ima je veliki problem sa povredama pa je isto mesto (metatarzalnu kost) polomio tri puta tokom četiri godina studija!

Nakon toge je usledio povratak u Evropu gde je nastupao za Trijer, Bajer Leverkuzen i Albu, a 1997. godine se seli u Atinu i oblači dres Panatanaikosa, zatum sledi epizoda u Iraklisu i kraj karijere u Humani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA