≫ 

Čović: Srećom, zbog korone više neće biti enormnih ugovora za sportiste

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana pričao o aktuelnom trenutku Evrolige i sporta u globalu

  • 33
Nebojša Čović Foto: Marko Jovanović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, kao i svi u rukovodećim sektorima klubova Evrolige, i dalje ne zna kako će izgledati nastavak sezone, i da li će ga uopšte biti.

Prvi čovek takmičenja Đordi Bartomeu je najavio obraćanje u četvrtak povodom mnogih pitanja, tada bi i trebalo da budu poznate neke nove informacije, ali ono što se zna i sada je da se praktično ništa ne zna, osim toga da će vrh Evrolige insistirati na završetku sezone.

Još jednom je svoj stav na ovu temu izneo predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

- Nema nikakvog prostora (za nastavak sezone), slušam razne preodloge, raznorazne pokušaje lova u mutnom. Nijedna sezona nije regularna ako je završavate administrativno, prema tome ili će se završiti ili će se voditi kao da nije postojala. Priča da se, vidim, i da se pojedina fudbalska takmičenja igraju samo u pojedinim gradovima, što nije realno. Ponavljam, stav Evrolige je da se sezona odigra sportski. Ako se utakmice ne odigraju sezona kao da nije bila. To je realniji pristup nego svaki drugi - rekao je Čović gostujući u jutarnjem programu na "Happy" televiziji.

U međuvremenu seu se pojavile  ideje kako bi sve to izgledalo ako bi se sezona nastavila, kao lokacije odigravanja utakmica pominju se države i gradovi za koje se veruje da će se najbrže oporaviti posle pandemije.

Tak nešto izneo je trener Anadolu Efesa Ergin Ataman, pominjući i Srbiju kao potencijalnu lokaciju.

- To što Ataman kaže da bi utakmice mogle da se odigraju u Srbiji nije realno. Prvo, sve ekipe koje dođu u našu zemlju bi trebale da budu u karantinu 28 dana, pa morate da uvedete posebne mere. Uostalom kakav je to sport bez publike - kazao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih se potom osvrnuo na aktuelnu situaciju u svetu, veruje da će se pandemija i te kako odraziti na budućnost sporta i platežnu moć najjačih klubova. Vidi i pozitivnu stvar u celoj priči.

- Mislim da je sport sada na nekoj rang listi važnih pitanja, nažalost, pao u sasvim drugi plan, a na sreću mislim da se neće skoro vratiti nešto što je bilo dosad nelogičnost i nerealnost: da vi za nekog sportistu plaćate 200 miliona evra, da im ugovori budu enormno veliki. Vidim da se sad vodi polemika, da ljudi koji ne rade smatraju da treba da primaju platu sto posto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    15. april 2020 | 11:17

    Dali to važi i za nas fudbal da se poništi prvenstvo ili samo za kosarku

  • Era

    15. april 2020 | 12:17

    Ma gde si nam ti postenjacino, "moralna" gromado??? Dajte mu sve, dajte mu titule Aba lige, Srpske lige, Evro lige sve dok to "junacko" doktorsko srce kuca. Kako si mi samo nedostajao "ljudino" nasa, da te nema trebalo bi te izmisliti.

  • ⚫⚪⚫⚪⚫

    15. april 2020 | 13:41

    Da li to važi i za nas fudbal da se poništi prvenstvo, ili samo za kosarku. Ne moze jedno ovako, jedno onako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA