≫ 

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope i sin Zvezdine legende se prijavio za NBA draft

Deni Avdija najavio pohod na Ameriku

  • 1
Zufer Avdija, Deni Avdija Deni i Zufer Avdija; Foto: MN Press

Deni Avdija (19), mlada zvezda Makabija i sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, kompletirao je papirologiju i prijavio se za predstojeći draft u NBA ligi.

Izraelski reprezentativac je to potvrdio u razgovoru za ESPN.

- Prvo, NBA liga je najbolja na svetu, ali treba još dosta da naučim pre nego što zaigram tamo. Važno je da steknem dobro iskustvo. Biće super i velika stvar je da pređem na novi nivo - rekao je Deni Avdija.

Mladi krilni košarkaš je rangiran kao peti u ESPN Top 100 mladih igrača, a kao provimac Makabija u ovogodišnjoj Evroligi istakao se sa 7 poena, 4 skoka i 1,6 asistencijom u proseku za oko 9 minuta koliko je provodio u igri.

Deni Avdija je bio i MVP Evrobasketa za igrače do 20 godina na kome je predvodio Izrael prošlog leta do zlatne medalje, a na tom turniru u proseku je beležio 18,4 poena, 8,3 skoka, 5,3 asistencije i 2,1 ukradenu loptu.

Ne voli poređenja sa NBA zvezdama ili potencijalnim saigračima.

- Rećiću vam iskreno, ne volim kada me porede s nekim. Mislim da svaki igrač ima svoj put i svoj stil koji mora da pokaže. Želim samo da budem Deni i to najbolji mogući. Ne želim da me ljudi porede ni sa kim. Poštujem svakoga, ali hoću da budem ja - rekao je Avdija.

ESPN podseća da je Denijev otac, Zufer Avdija, bio jedan od bivših reprezentativaca Jugolsavije koji je emigrirao u Izrael kako bi mogao da igra profesionalno košarku. Tamo je upoznao Denijevu majku.

Video: Sin Zvezdine legende: Otac mi nije rekao za koga će navijati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA