≫ 

Omiljena pobeda je finale protiv Srbije, bili smo razorni! Fernandez "otvorio staru ranu" Orlova

Nama je ovde taj poraz 85:63 veoma teško pao

  • 0
Kosarka Argentina - Spanija Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Real Madrida Rudi Fernandez odgovarao je na pitanja navijača iz karantina i otkrio da mu je omiljena pobeda nad Srbijom.

Orlovi su se pod palicom Dušana Ivkovića na velika vrata vratili vrhu evropske košarke u Sloveniji 2009. godine i stigli do finala Evrobasketa.

Jednu od najboljih timskih odbrana su prethodno odigrali u grupi protiv Španije, pobedili, ali se sa Furijom sastali u finalu gde snage više nije bilo.

- Od poraza je to onaj sa Olimpijskih igara u Pekingu, to finale je bilo neverovatno za mene. Ceo tim je odigrao odlično. A pobeda, Evrobasket 2009. Nismo dobro počeli takmičenje, ali smo bili razorni. Sećam se da smo pobedili Srbiju sa skoro 20 poena razlike - rekao je Fernandez.

On je, kao i brojni sportisti u karantinu zbog pandemije korona virusa i kaže šta mu najviše nedostaje.

- Dobro sam, srećom imam prostora u kući. Mogu da nastavim da održavam formu, što je važno. Imam dobro opremljenu teretanu, ali mi nestaje ideja kako da zabavim svog sina. Fale mi teren, treninzi i takmičenje sa saigračima - dodao je Fernandez.

Istakao je između ostalog i da je, kada bi birao boljeg između Navara i Pau Gasola, birao Gasola zbog uticaja na svetsku košarku.

Dobio je i pitanja koja su se ticala kraja karijere gde je nagovestio da bi posle ugovora sa Realom verovatno podvukao crtu.

- Imaću 37 godina kada mi ugovor istekne. Živeću ove dve godine kao da su mi poslednje. Isto tako sam uradio u poslednje dve sezone, jednostavno morate da idete godinu po godinu. Bližim se povlačenju, ali se osećam dobro - istakao je Španac i konstatovao da će mesto mlađima prepustiti kada shvati da se više ne oseća tako.

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA