≫ 

Makabi "zamrznuo" plate i suspendovao ugovore svojih košarkaša

Ponos Izraela je napravio ekstreman korak

  • 1
KK Makabi Tel Aviv Foto: MN Press

Makabi iz Tel Aviva odlučio je da suspenduje ugovore i zamrzne plate igrača dok Evroliga i ELPA (Asocijacija košarkaša Evrolige) ne dogovore procente "rezova" koji će važiti za sve u takmičenju.

Makabi je možda računao i da će time uštedeti neki dolar jer je pitanje kada će do dogovora između zajednice igrača i Evrolige doći.

- Razgovori između sindikata košarkaša i Evrolige se vode i dok se ne pojavi saopštenje i zvanično rešenje, svi ugovori su zamrznuti - stoji u pismu predsednika Makabija, Simona Mizrahija.

- Žao nam je što je ovakva situacija nastala, ali nije krivica nijedne od strana, okolnosti su frustrirajuće - napisao je Mizrahi.

On je prethodno istakao da će prihvatiti odluku Evrolige u vezi sa platama igrača.

Takmičenje je prekinuto 12. marta zbog pandemije korona virusa, pa se javio trošak koji mnogi klubovi zbog izostanka svih aktivnosti ne mogu da podnesu.

- Mi se nosimo sa nečim što ja nisam doživeo za svojih 80 godina života. Nisam ni zamišljao situaciju gde ćemo morati da ostajemo kod kuće, a da ljudi mojih godina neće moći da se viđaju sa svojom decom i unucima - istakao je prvi čovek Makabija.

Video: NBA legenda o Srbiji i ljubavi navijača Zvezde: Divac mi je uvek pričao o Srbiji i vašoj košarci

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasha

    19. april 2020 | 01:08

    Bolje im je da se natovare na drzavni budzet, kao i nasi efempeovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA