≫ 

Džordan je nesvesno "stvarao" jednog od najboljih košarkaša danas: "Bio je stariji, ali je ubijao"

Džordan je stvarno bio čudo

  • 0
Kevin Durent o Džordanu, Foto: Printscreen Youtube

Košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent kaže da je prelazak Majkla Džordana u Vašington Vizardse bio jedan od najinspirativnijih momenata za njega kao sportistu.

Džordan je u Vizardse došao 2001. godine kada se treći put vratio iz penzije i odigrao do 2003. Iako je zagazio u četrdesete godine, trinaestogodišnjem Durentu u tom trenutku je to mnogo značilo.

- Rekao bih da je to kada je došao da igra u Vizardse. Ne bih da diskreditujem niti da ispadne da ne poštujem sve one titule iz Čikaga i to, ali za mene lično je bila toliko inspirativna odluka da dođe da igra u mom rodnom gradu. Slušate stalno o Majklu do tog momenta, ali je uvek nekako bio daleko.

- A sada je tu, u tvom gradu i imaš utisak da možeš da sedneš u voz, odeš na utakmicu i gledaš najboljeg igrača kako igra. Iako je tada bio stariji, još uvek je ubijao! Prosečno dvadeset poena u četrdesetim, još uvek dobra igra sa poludistance... Da to je bio najinspirativniji momenat, kada je došao u Vizardse - rekao je Durent.

Krilni igrač Bruklina se trenutno oporavlja od povrede Ahilove tetive zadobijene u finalu prošlogodišnje NBA sezone kada je branio boje Golden Stejta protiv Toronto Reptorsa.

Inače, Džordan će biti glavna figura dokumentarca "Last dance" (Poslednji ples) u kome će biti reči o šestoj tituli Majklovog Čikaga iz 1998. godine.

Video: Kako su Dino Rađa i Vlade Divac krenuli u Pirot Jugom bez kočnica

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA