≫ 

Godinu dana od možda i najskandaloznijeg finala: Zvezda prestravila, pa ponizila igrače Budućnosti

Svačega je bilo u toj seriji...

  • 8
Crvena zvezda, Budućnost, 5. meč finala ABA lige 2019. Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u sredu obeležavaju tačno godinu dana od osvajanja prošle titule u ABA ligi protiv ekipe Budućnosti i pobede u finalnoj seriji 3-2.

Godina je prošla od niza skandala koji su je obeležili, ali i utakmica u kojoj su se jednako natezale uprave klubova van terena koliko i igrači na terenu.

Crvena zvezda, Budućnost, 5. meč finala ABA lige 2019. Foto: MN Press

I dok je Jasmin Repeša na parketu Pionira mogao samo da se hvata za glavu, jer je ekipa Milana Tomića na svom terenu demolirala Podgoričane u sve tri utakmice, u Crnoj Gori i Morači je slika bila drugačija.

Tamo su seriju obeležili incidenti u kojima su učestvovali navijači koji su čak na terenu napravili špalir i pljuvali igrače i ljude iz Zvezde dok su ulazili u dvoranu.

Jezive scene su nastavljene i kada su napali klupu Zvezde, a među napadačima je bilo čak i članova porodice viđenijih ljudi iz crnogorske politike.

Nisu im kasnije dužni ostali ni navijači Zvezde pa je početak poslednjeg meča kasnio čak sat vremena.

Navijači crveno-belih su tada u krcatoj hali Pionir ušli na teren, pa fizički zastrašivali i verbalno vređali igrače Budućnosti. Strasti su se na kraju nekako smirile, a meč je rešen pobedom crveno-belih 97:54.

Crvena zvezda, Budućnost, 5. meč finala ABA lige 2019. Foto: MN Press

Tog 22. aprila 2019. godine je Zvezda uzela svoju četvrtu titulu u regionalnom takmičenju u pet sezona, pošto je godinu ranije izgubila u finalu upravo od Budućnosti predvođene Aleksandrom Džikićem sa 3-1.

Još od tada datira "zla krv" na relaciji Dragana Bokana, prvog čoveka podgoričkog kluba i Nebojše Čovića, predsednika Zvezde.

Budućnost je pretprošle, a Zvezda prošle sezone izborila Evroligu kroz finale ABA, ali ni jedna ni druga serija nisu prošle bez svojih veoma ružnih slika i momenata.

Da podsetimo, aktuelna sezona ABA lige prekinuta je zbog pandemije korona virusa kolo pred kraj regularnog dela.

Video: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA