Kukoča šokirala neka saznanja o Džordanu i Pipenu: Možda sam previše gledao svoja posla...

Neke stvari se otkriju tek kada sve prođe

  • 0
David Stern, Dejvid Foto: Tanjug/AP

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč kaže da su i njega iznenadile neke od stvari koje je video u dokumentarcu "The last dance" (Poslednji ples).

Dokumentarac koji je u mesecima za nama bio dugo iščekivan, izazvao je ogromnu pažnju jer govori o Čikago Bulsima i Majklu Džordanu, odnosno njihovom putu ka istoriji košarke.

Kukoč je odgledao prve dve epizode i podelio mišljenje o njima.

- Nadam se da će ostale epizode biti vedrije i više slaviti košarku nego propitivati ko je zašta kriv i zašto nisu osvojili osam ili deset prstenova. Svet je bio srećan dok se to dešavalo, ne znam zašto se svi ljute - rekao je Kukoč za NBC.

Međutim, tek sada izlaze na videlo neke stvari zbog kojih se i Kukoč pita da li je možda previše gledao svoja posla.

Naime, on nije znao koliko je loš bio odnos između generalnog menadžera Džerija Krausa i Majkla Džordana i Skotija Pipena.

S druge strane, Kraus je Kukoča doveo u NBA i sa njim imao odličan odnos. To je po svemu sudeći nerviralo Džordana i Pipena.

- Tri godine me je uveravao da dođem, govorio mi kako imaju neverovatnog trenera, sjajne starije igrače poput Paksona i Kartrajta, atlete poput Džordana i Pipena koji mogu da urade šta god požele. Govorio je sve to s velikom radošću. Rekao mi je koliko bi ludo bilo da ja vodim kontru, s jedne strane trči Džordan, a s druge Pipen - priseća se Kukoč.

Međutim, delom su glavne zvezde Bulsa igrale žešće protiv Kukoča na Olimpijskim igrama u Barseloni, upravo zbog znanja koliko ga je cenio Kraus.

Majkl Džordan Foto: Netfliks

Fil Džekson je ekipu držao na okupu tako što je svakog držao zasebno i to je održavalo hemiju.

- Možda sam previše gledao svoja posla. Znaš da se neke stvari događaju oko tebe, ali svakog dana ideš na trening, a onda se vratiš kući porodici i gledaš svoja posla... Nadao sam se da će se svi složiti da ćemo opet braniti prsten, ali sad vidim da su neki odnosi došli do točke od koje nema povratka. To je tužno, ali zajedničko vreme bilo je sjajno - rekao je Kukoč.

On je sa Bulsima osvojio tri prstena od 1996. do 1998. godine posle čega se Majkl povukao i Bulsi više nisu uspeli nakon toga da uzmu nijedan prsten.

Video: Za sve je bio šok kad je prekinuta NBA liga, ali tako je moralo: Centar Orlanda se javio iz Amerike

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA