Oborio rekord kviza Slagalica, a onda je cela Srbija saznala da je to bivši centar šampionske Zvezde

Dušan Macura iznenadio svojim znanjem u kvizu

  • 19
Finale Kupa Radivoja Koraća KK Crvena zvezda - KK Mash Verona 1998 KK Crvena zvezda 1998: Dušan Macura gornji red prvi sa leve strane Foto MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde Dušan Macura (40, 211 cm) pokazao je neverovatno znanje i postavio rekord popularnog kviza Slagalica.

Dušan, inače bivši igrač crveno-belih, ostavio je protivnika i sve one koji su gledali emisiju bez daha osvojivši neverovatnih 422 poena!

Nije bilo oblasti u kojoj se nekadašnji košarkaš nije snašao, pa je više nego zasluženo obezbedio svoje mesto u polufinalu.

Očigledno je da se posvetio obrazovanju jer nije napravio košarkašku karijeru koja se očekivala. Bio je perspektivni mladi centar Zvezde  sa kojom je 1998. osvojio titulu šampiona Jugoslavije.

Što se tiče sportske karijere Macura je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde i brzo je priključen prvom timu, ali je nastupao i u Norveškoj, Portugalu, Iranu, kao u mladoj reprezentaciji Jugoslavije.

Slagalica Dušan Macura rekorder slagalice (levo) Printskrin: RTS

- Za prvi tim Zvezde igrao sam dve godine, u sezoni 1996/97 i 1997/98. Trener mi je bio Mihajlo Pavićević, pomoćnici pokojni Žeravica i Aca Petrović.

Bila je to sjajna ekipa. Generacija sa kojom sam igrao je Igor Rakočević, Vlada Kuzmanović, Milenkom Topić, Zlatko Bolić...- rekao je Macura za Kurir.

Dušan posle Zvezde je igrao u Rusiji, a zatim u nekoliko klubova POrtugalije gde želi da se vrati i nastavi svoj život

Rođen: 3. Jun 1980.

Mesto: Beograd

Visina: 211 cm

Pozicija: centar

Klubovi: Crvena zvezda, Radnički Jugopetrol, Ural Great, Chemnitz, Bareirense, Queluz Sintra, Gol e Gohar Iran, ASA Angola, Gimle Bergen, mlada reprezentacija Jugoslavije.

Video: Impresivan rezultat: Postavljen rekord u Slagalici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    23. april 2020 | 11:22

    Sportista, košarkaš a pametan dečko, ima ih i takvih.

  • Blok 2

    23. april 2020 | 11:27

    To je PAMETNO I lepo vaspitano dete odgajeno u patrijahalnoj porodici I nauceno da napravi razliku izmedju srpskog I hrvatskog kluba.

  • Neki Tamo

    23. april 2020 | 11:23

    Čuveni Šuća sa Petlovog Brda, do pobede legendo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA