≫ 

Evroliga odredila dan "D" za nastavak takmičenja: Da li su ovim odlukama "zakucali ekser" u ABA?

Hoće li biti nastavka ili odlaganja sezone - saznaćemo 24. maja

  • 27
Žordi Bertomeu Foto: MNPress, Wikimedia

Izvršni odbor akcionara Evrolige još jednom se sastao i odredio datum kada će se doneti konačna odluka oko nastavka tekuće sezone.

Odlučeno je da dan "D" bude 24. maj i tom prilikom će se na talonu naći predlog kako da se sezona privede kraju, ukoliko se čelnici Evrolige odluče za nastavak.

Evroliga je čak izdala i zvanično saopštenje, a sudeći po njemu jasno se vidi da ne odustaju od ideje da se sezona završi između 4. i 26. jula, kao i Evrokup između 4. i 17. jula.

Trener Efesa Ergin Ataman nedavno je otkrio da Evroliga ima ideju da se poslednjih šest utakmica regularnog dela odigra u jednom gradu koji ima najsigurnije uslove tokom pandemije, a zatim će se održati fajnal-ejt (F8).

Ukoliko se 24. maja donese odluka o nastavku sezone, uslediće karantin (ukoliko za to bude bilo potrebe) od 29. maja do 11. juna.

Potom će od 12. juna do 2. jula trajati trening kampovi, a od 4. jula sledi borba za trofej u Evroligi i Evrokupu.

Ovaj plan Evrolige definitiovno znači da su "zakucali ekser" što se tiče takmičenja u ABA ligi. Jer, prema ovome, regionalno takmičenje neće moći da počne do kraja jula.

Lorenco Braun, Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, na sastanku ABA lige u sredu odlučeno je da će se dalji koraci preduzimati tek kada čuju odluke Evrolige.

Treba dodatim i to da je veliki broj hala u regionu pretvoren u bolnice, zatim se postavalja pitanje šta će biti sa strancima koji imaju ugovore do juna, kao i to da po dolasku u zemlje regiona moraju da provedu u karantinu 28 dana.

Evroliga u svom saopštenju, doduše,  navodi i to da će se ugovori automatski produžiti do 31. jula 2020. godine ukoliko se sezona nastavi. U slučaju da nastavka ne bude, igrači će automatski biti slobodni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA