≫ 

Trinkijeri može da napusti Partizan već od 20. juna

Italijanski stručnjak navodno ima klauzulu o slobodi u ugovoru sa crno-belima

  • 19
Andrea Trinkijeri, Ilija Belošević Andrea Trinkijeri; Foto: Marko Jovanović

Košarkaška sezona miruje, još se ne zna kada će se privesti kraju, a nedavna odluka Evrolige da tek krajem maja saopšti plan za finiš elitnog takmičenja uticaće i na finiš ABA lige u kojoj traje velika borba za prvo mesto.

Sve je izvesnije da će finiš Evrolige oterati završetak regionalne lige u drugu polovinu juna ili čak početak jula, a to će otvoriti nove probleme pošto 1. jula ističu mnogi ugovori i igrača i trenera.

Večernje novosti u današnjem izdanju donose i zanimljive informacije o statusima trenera i igrača koje je tokom sastanka predstavnika klubova ABA lige u sredu izneo Miško Ražnatović, jedan od najpoznatijih menadžera i gazda Mega Leksa. On je rekao da bi trebalo imati u vidu da veliki broj igrača već ima potpisane ugovore sa novim klubovima.

Neki od njih su i prvotimci Crvene zvezde i Partizana, kojima sa završetkom ove sezone ističu i ugovori, što u praksi znači da su od 1. jula igrači drugih klubova koji svakako neće dozvoliti da takmičenje završe u dotadašnjim timovima.

Isti list navodi i da je tokom sastanka predsednik Partizana Ostoja Mijailović izneo podatak da trener crno-belih Andrea Trinkijeri u ugovoru sa crno-belima ima izlaznu klauzulu koja važi od 20. juna.

Iako je potpisao trogodišnji ugovor koji obuhvata i narednu sezonu, italijanski stručnjak ima mogućnost da od tog datuma raskine saradnju s liderom ABA lige i preuzme neki drugi klub. Zanimljivo, Trinkijeri se nedavno dovodio u vezu sa klupom Panatinaikosa po odlasku Rika Pitina iz Atine.

Video: Trinkijeri o strahu za porodicu u Italiji i prekidu sezone kad je Partizan prvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    24. april 2020 | 12:51

    Ako se ABA liga ne odigra do 1.jula, zatečeno stanje je i konačno. Posle tog datuma zbog promenjenog igračkog kadra u klubovima, takmičenje bi bilo neregularno. Primorska i COL su već raspustili timove.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    24. april 2020 | 12:50

    Овај гори од најезде скакавца...ошушка их све а ништа посебно не уради...куп, и то уз дооообру судијску подршку...просечан тренер плаћен као 5 просечних, његових квалитета

  • 5

    24. april 2020 | 12:38

    🚽RASPADTIZAN🚽

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA