≫ 

Pre podne konobar, popodne ponižava rivale: U seriji o Džordanu nije bilo mesta za ovu priču

Režiser otkrio svoju omiljenu anegdotu o legendi svetske košarke

  • 0
Majkl Džordan Majkl Džordan; Foto: Printscreen: Twitter/@cjzero

ESPN je nedavno počeo da izbacuje vrlo popularnu dokumentarnu seriju o poslednjoj sezoni Majkla Džordana u Čikago Bulsima pod nazivom "Poslednji ples", a uprkos brojnim zanimljivim detaljima, ima i onih koji nisu dobili prostora, a možda je trebalo.

Režiser serijala Džejson Hehir ispričao je svoju omiljenu anegdotu o Majlklu Džordanu.

- Morali smo to da preskočimo, ali radi se o značajnoj priči o usponu i načinu na koji ga je trener uz pomoć lažnih statistika poslao u košarkaški kamp sa pet zvezdica. Morao je da mu "prepravlja" statistiku jer Majkl tada, uprkos talentu, nije bio ni na mapi niti je ko znao za njega. Niko od ozbiljnih trenera ne dolazi u Severnu Karolinu da gleda klince. Bio je u tom kampu samo nedelju dana, roditelji su toliko mogli da plate, ali je bio toliko dobar da je ostao duže - ispričao je Hehir.

- Imali ste tada Patrika Juniga, Lena Bijasa i ostale talente koji su došli u kamp, ali ih je Majkl sve razneo. Molili su ga da ostane i druge nedelje jer su treneri želeli da ga vide kako igra, ali roditelji nisu imali para. A onda su treneri rekli: "Platićemo za njega, ali moraće da radi kao konobar u kuhinji za ostalu decu". Majkl je te druge nedelje bio MVP. Pre podne je služio deci hranu u kantini, a popodne ih ponižavao na terenu - dodao je režiser.

Prema njegovim rečima to je detalj koji bi voleo da je pomenut u dokumentarcu, ali se nije uklopio pošto je priča serija bazirana na sezoni 1997/98.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA