≫ 

Nova košarkaška dilema na vidiku: Poklapa se kalendar Evrolige i ACB lige, Barsa već izabrala stranu

Nastavak sezone donće i ovu vrstu komplikacije za klubove

  • 0
Nikola Mirotić, Muhamed Faje Foto: Marko Jovanović

Kako se bliži trenutak kada bi konačno trebalo da bude poznat datum nastavka košarkih takmičenja u Evropi, pojavljuje se novi problem koji nije direktno vezan za opasnost od korna virusa.

Naime, postoji verovatnoća da će se kalendari Evroligi i ACB lige, ali i još nekolicine evropskih liga poklopiti, te da će klubovi koji nastupaju u oba takmičenja morati da izaberu u kojem će takmičenju završiti sezonu.

Španija, na primer, daje čak četiri kluba u elitnom evropskom takmičenju (Real, Barselona, Valensija, Baksonija), a kako sada stavri stoje, katalonski klub je već odredio stranu kojoj će se psovetiti.

Prema navodima novinara stanice RAC1 Marka Mundeta, Barselona će u slučaju neiznalaženja načina da igra obe lige paralelno, igrati smao Evroligu, u tom slučaju i eskivirati završnicu ACB lige u izmenjenom formatu.

Kao što je poznato, Evroliga je u četvrtak prezentovala javnosti plan da se završnica takmičenja odigra od 4-26. jula (u jednom gradu), a ACB je objavio da šampionat, ako se nastavi, ne sme trajati dalje od 31. jula.

Problem koji potencijalno može snaći španske klubove može zadesiti i klubove i iz drugih zemalja koji se takmiče na oba fronta, poput Turske, Francuske, Nemačke, Italije, Izraela, a tu je i ABA liga.

Dosada su samo Grčka, Rusija i Litvanija proglasile kraj sezona.

Naravno, svaka debata na temu igranja u jednoj ili drugoj ligi biće besmislena ako svetska zdravstvena organizacija i države zabrane sportske događaje na duži period.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA