≫ 

Srpski fudbaler se ne plaši korone: Raport iz Belorusije, jedine zemlje u Evropi gde se igra fudbal

Igrač FK Neman Danijel Stojković objasnio je kakva je situacija u Belorusiji gde se normalno igra prvenstvo

  • 2

Fudbal se barem kada je Evropa u pitanju, trenutno igra samo u Belorusiji. A mi kao i svuda u svetu, i tamo imamo predstavnika.

Rođeni Beograđanin, Danijel Stojković nastupa za ekipu Neman iz grada Grodno.

On je u razgovoru za TV Arena sport govorio o raznim temama između kojih je svakako dominantna ona, koja se odnosi na trenutnu pandemiju Korona virusa ali i razlozima zbog kojih fudbal nije stao jedino u Belorusiji.

Postoje li pravila pod kojim ekipe treniraju i igraju, postoji li strah od zaraze na terenu, kakav je osećaj biti deo jedinog „aktivnog“ šampionata u Evropi.

Igra li se fudbal u Belorusiji samo zbog TV prava i hoće li i tamo biti prekida takmičenja?

Danijel Stojković Printskrin: Arena sport

- Situacija je pod kontrolom i jedino što se promenilo je da su ulice praznije i tržni centri, a ljudi su rešili da ostanu kod kuće i tako pomognu da se spreči širenje.

- Kod nas se trenira zajedno, imamo i video analize gde smo po 25 u prostoriji.  Niko se ne pridržava ti mera da mora da budemo na dva metra jedni od drugih. Doduše, dali su u klubu mogućnost da se ostane kod kuće ko želi dok sve ovo ne prođe - kaže Stojković.

- Za sada niko do fudbalera nije zaražen i ne postoji nijedan slučaj, ali ne znači da ako dođe do toga neće biti prekida prvenstva, što se nadam da se neće desiti. Tv prava su prodata u 13 zemalja na svetu, a državni vrh je dobro procenio da ne treba da se prekida jer bi napravilo veću štetu nego da se igra - poručio je Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    24. april 2020 | 21:51

    klub se zove neman sto znaci zver ne moze korona da udar na zver

  • med.sestra

    24. april 2020 | 22:29

    Brzo ce njima puci zdravstveni sistem, nazalost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA