≫ 

10 godina od trojke Kecmana: Ameri meč uveli u Top 10 najluđih, Hrvate proganja i u kvizovima

I više od trojke!

  • 38
KK Partizan, Cibona, 2010. godine Foto: MN PRess

Danas se navršava 10 godina od kultne trojke Dušana Kecmana kojom je KK Partizan osvojio Jadransku ligu.

Partizan je slomio Cibonu sa 75:74 nestvarnom trojkom 0.6 sekundi pre kraja, i to za četvrtu uzastopnu titulu u nizu, u jednom od najvećih trilera viđenih u istoriji sporta.

Posle 40 minuta bilo je 60:60, u produžetku je Bojan Bogdanović pogodio za 74:72, ali tu nije bio kraj, iako su Zagrepčani počeli da slave.

Bilo je to prilično gorko i kobno slavlje, kasno su se Hrvati osvestili -  Kecman je munjevito izvedenu loptu prosledio u koš, što je čak i američki ESPN izabrao u 10 najneverovatnijih završnica sportskih događaja.

- Sećam se, kao da je neko ugasio ton - rekao je  svojevremeno Kecman o tom momentu, danas pomoćni trener Partizana. Zanimljivo je i da je dramu "zakuvao" Roberts sa dva  promašena slobodna bacanja uzastopno, ali ga je Kecman sačuvao od uloge tragičara.

Trojka Kecmana je samo zaokružila kult srpskih košarkaških pobeda, nadovezala se na koš Saleta Đorđevića u dresu Jugoslavije protiv Hrvatske, a nešto slično, naše komšije doživele su i na Olimpijskim igrama 2016. godine, kada su u završnici ostali bez trijumfa, Orlovi su potvrdili dominaciju u međusobnim duelima.

Ipak, trojka Kecmana zauzima posebno mesto u istoriji zbog daljine šuta i celog momenta, postala je praktično deo pop-kulture, pa smo i nedavno mogli da čujemo u jednom hrvatskom kvizu da se poraženi takmičar "oseća kao Cibona kada je Kecman zabio tricu".

Cibona - Partizan 74:75

Cibona: Vrbanc, Gordon 31p 5s, 4uk, Bogdanović 5p, Radošević, Vukušić, Andrić 2p, Bagarić, Udrih 5p, Tomas 31p

Partizan: Roberts 13p 14s, MekKejleb 7p, Kecman 7p, Milošević, Rašić 11p, Mitrović, Božić 11p, Marić 14p 11s, Veseli 8p, Đekić, Vraneš 4p.

Video: Vanja Marinković u epicentru korona virusa: Stanje teško, ne znamo da li se nastavlja sezona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • postar

    25. april 2020 | 08:45

    Ovo je najveci trenutak u istoriji kosarke. Ni jedan nije niti ce biti vazniji od ovog. Finale, zagreb, cibona, oni vec slave, kecman baca loptu sa 50 metara i pogadja..... partizan uzima titulu a cela hrvatska u suzama....

  • Budak

    25. april 2020 | 08:46

    Gledajte konzerve i naucite nesto. KK Partizan je IMPERIJA.

  • Sonic

    25. april 2020 | 09:20

    Ej 10 godina je prošlo a kao juče da je bilo. Ali mi i sad milo oko srca kad pogledam. Srbija, Kecman PARTIZAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA