Đorđević objavio staru fotku sa Titom i čestitao Dan oslobođenja: Pratioci ga zbog Broza isprozivali

Isečak iz novina je podstakao negativne reakcije

  • 27
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Bivši srpski selektor i trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Đorđević čestitao je Italijanima 75-godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu u subotu.

- Srećan dan oslobođenja - napisao je Đorđević i simbolično objavio fotografiju na kojoj su Josip Broz Tito, italijanski predsednik Sandro Pertini i Đorđević kada je bio mali.

Ova objava je izazvala podeljene reakcije, pa su mu italijanski pratioci zahvaljivali i čestitali. Oni srpski su zbog Tita pitali da li je fotografija sa Brozom za hvalu, a neki su i vređali nekadašnjeg srpskog asa.

Da podsetimo, Italijani su Dan oslobođenja dočekali u karantinu zbog pandemije korona virusa koja je u njihovoj zemlji izazvala pravu katastrofu i smrt više od 26 hiljada ljudi. Ipak, pesma "Bella ciao" orila se sa mnogih balkona.

Video: Kokoškov rešio misteriju Meloun i o odnosu sa Saletom Đorđevićem

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    26. april 2020 | 18:23

    За све вас поштоваоце и обожаваоце Тита, само једно питање? Зашто Тито никада за свог живота није обишао Јасеновац и поклонио се 700.000 убијених Срба? Ви о даље наставите да га славите, па му отплаћујте кредите, питајте маме и тате за вожњу "пар-непар", колико су месеци чекали на кафу о уље да се појави у продавницама, колико је Срба побио после 1945,како је српску индустрију иселио у Хрватску и Словенију, зашто је Хрватима дао целу Јадранску обалу, зашто је направио нове нације, зашто је само Србија добила две аутономне покрајине...

  • Darkobg

    26. april 2020 | 20:09

    Da nisam veliki postovalac Tita nisam ali pored svojih losih dela imao je i mnogo dobrih. Pricate stalno o tim kreditima. Jugoslavija je bila u kreditima od 10 milijardi dolara a imali smo sve besplatno(skola, zdravstvo...) danas svaka bivsa drzava yu je isto toliko duzna a nista vise nije besplatno. Kaze neko bilo gorivo par nepar,kafe nije bilo itd. Danas imate pune prodavnice ali prazne korpe, mnogo pumpi a nikad prazniji rezervoari... Necu pricati o ljudskim vrednostima tada i sada jer je vise nego ocigledna razlika. O bezbednosti pogotovo danas i nekad je glupo pricati. Mnogi zaboravljaju kako su nas drugi gledali tada i pre. Postovani od celog sveta a danas glumimo Gale iz Asteriksa i Obeliksa. Ima mnogo toga sto bih dodao... O losim stvarima necu a bilo ih je. Voleo bih da mi neko kaze koliko to danas imamo dobrih stvari a koliko losih za razliku od vremena za vreme Tita? Neko ce reci sloboda... Da, sloboda ali ona lazna...

  • Loki

    26. april 2020 | 17:54

    Bravo za Dzordevica. Upesna borba protiv fasizma, oslobodenje zemlje I njen brzi razvitak se ne smeju zaboraviti. A ovi sto su se izvitoperili i od izdajnika prave heroje ne samo sto ne razlikuju dobro od zla iz nase proslosti nego ne razlikuju svoju sopstvenu korist od stete. Sto je njihovo pravo ali nemaju pravo da unistavaju buducnost sopstvene dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA