≫ 

3. i 4. deo o Džordanu tresu planetu: Tajna tajm-auta pre kultnog šuta, Rodman najbolji posle orgija

Denis Rodman se najbolje pokazao na treningu koji je organiizovan samo zbog njega posle pijanke!

  • 1
Majkl Džordan Foto: Youtube.com

U noći između nedelje i ponedeljka, objavljene su nove epizode serije "Poslednji ples", koja prati kultne sezone Čikago Bulsa u vladavini Majkla Džordana.

Prethodne nedelje su ESPN i Netfliks objavili prve dve epizode i pokrenuli lavinu, sa nestrpljenjem su se čekale 3. i 4, a posebnu pažnju privukao je Denis Rodman.

Jedan od najkontroverznijih košarkaša svih vremena je često svojom pojavom, pirsinzima i otkačenim frizurama maskirao svoje pravo lice. Bilo je to lice profesionalca, koji je preuzeo konce igre u svoje ruke, kada je Skoti Pipen propustio 35 utakmica zbog oporavka od povrede levog stopala.

- Denis je bio taj koji nas je održao zajedno - bio je jasan trener Fil Džekson, dok je Džordan govoro da je "Rodman tražio odmor kada se Pipen vratio".

Upravo to je bio momenat kada je Rodman tražio da ode u Las Vegas na 48 sati, posle čega su ga pronašli u krevetu sa Karmen Elektrom.

Nakon toga, Džekson je organizovao kondicioni trening na kom je želeo da vrati Rodmana u formu, ispostavilo se da nema potrebe - Denis se pokazao bolje od svih saigrača, iako je prethodne dve noći lumpovao.

- Njemu je bilo potrebno da malo izađe, ali da budemo iskreni, on je uvek bio tu kada treba - rekao je Džordan, a Rodman je znao da se nosi sa svim što su Bulsi predstavljali.

- Denis je bo odmetnik, ali u jednom trenutku, uvek želi da bude deo grupe. Jedan deo njegovog bića želi da ga izdvoji kao indivduu. Cenimo to što je usamljeni kauboj, ali kada dođe trenutak da se pokaže, na terenu je za nas i pruža maksimum - slikovit je bio Džekson, a bilo je reči i o kultnom šutu iz plej-ofa 1989. godine.

Bila je to prekretnica za Bulse, koji su počeli da se izdižu iznad gubitničkog mentaliteta - Klivlend je bio favorit, pobedio je u svih prethodnih šest sezonskih susreta, ali je uz čuveni šut Džordana Čikago trijumfovao.

Štaviše, Bulsi su gubili i od rezervi Klivlenda, a u ključnom trenutku ove utakmice, Ron Harper je tražio da čuva Džordana, dok je trener Leni Vilkins dao Elou da pokriva Majkla.

- Bio sam u fazonu, OK, šta god, j... ovo sr... - rekao je Harper, a zanimljiva anegdota vezana je za prethodnu sezonu, kada je Harper propustio prvu utakmicu.

Tada je Džordan postigao 50 poena preko Eloa, pa je Harper izjavio kako "Majkl nikada ne bi postigao 50 poena preko njega". U sledećoj utakmici, upravo preko Harpera, Majkl je ubacio 55!

Video: Dino Rađa: Denis Rodman me je najviše iznenadio u NBA!

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodonik

    27. april 2020 | 18:16

    Jel ima neki besplatni link gde mogu odgledati dosadasnje 4 epizode ovog serijala?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA