≫ 

Najbolji plejmejker NBA uvređen što nije bio u Drim timu: Jel zato što nisam pružio ruku Džordanu?

Jedan od 50 najboljih igrača NBA u istoriji Ajzeja Tomas nepravedno je izostavljen iz najjačeg tima ikada koji je igrao na Olimpijskim igrama

  • 3
Ajzeja Tomas Printskrin: Youtube/NBA

Svi se slažu da je američki Drim tim iz 1992. godine, jedini pravi i legitimni "tim snova", ali malo ko je zapazio da je on bio nekompletan, da  u njemu nije bilo jednog od najboljih igrača toga doba.

Prosto je bilo nemoguće zamisliti da pored Medžika, Džordana i Birda nema Ajzeje Tomasa, jednog od najboljih plejmejkera i bekova tog doba, Ol star igrača NBA šampiona.

Ali, on nije bio u timu, a nije bio ni povređen. Umesto njega išao je Kris Malin, koji je bio odličan igrač, ali ne te klase, kao Tomas.

Ajzeja Tomas priznaje da je i dalje "lično uvređen", jer od njega nije traženo da učestvuje u onom legendarnom timu iz snova  1992. - a očito je da misli da je to sve zato što nije stisnuo ruku Majklu Džordanu.

Tomas i njegovi saigrači iz Pistonsa sramotno su napustili teren nakon što su poraženi od Čikago Bulsa 1991. u finalu Istočne konferencije i nisu čestitali Bulsima ni Džordanu pobedu.

Tomas, koji sada ima 58 godina, nije samo bio napadnut u medijima zbog lošeg ponašanja na tom finalu , već ga je Majkl Džordan lično uzeo na zub. Još se ne slažu.

Incident je prikazan u novoj epizodi "Poslednjeg plesa" u nedelju ... i ponedeljak ujutro, Tomas je imao još toga za dodati kada se pridružio ESPN-ovoj emisiji "Ustani"

- Zašto sam lično povređen drugi je razlog zašto sam ovde - rekao je Thomas ...

- Zato što sam izostavljen iz Tima iz snova, to me je lično povredilo."

Tomas kaže da ne zna zašto nije izabran - ali očito veruje da je to zato što je odbio da se rukuje sa Majklom Dćžordanom posle te serije '91.

Thomas - jedan od najboljih NBA igrača u to vrijeme - kaže da bi njegov životopis trebao napraviti zaključavanje za Dream Team, zbog čega misli da neselekcija nije imala nikakve veze sa njegovim talentom.

- Ako nisam bio u timu, jer je nestalo emocija u smislu da se ne bih rukovao sa nekim, ako je to razlog zašto nisam ušao  Drim tim iz 1992.  danas sam razočaran više nego što sam se bio onda kad nisam bio izabran. - kaže Tomas.

Tomas je na draftu 1981. bio 2. pik, a  odabrali su ga Detroit Pistonsi. Celu karijeru (1981 - 1994) je proveo u Detroit Pistonsima. Igrao je na poziciji plejmejkera i 12 puta je bio izabran u američki Ol Star tim, a sa Pistonsima je uzeo dve titule šampiona NBA.

Imenovan je za jednog od 50 najvećih igrača svih vremena u NBA istoriji i uvrstili su ga u Кošarkašky Кućy slavnih.

Video: Jokić: Teško je doći ovde, ali mi je drago zbog mene, Sombora i Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .ls

    27. april 2020 | 19:48

    Mislim da je presudna stvar što ga niko nije želeo u timu. U Drim timu koji je trenirao Čak Dejli nije bilo ni jednog igrača Detroita

  • Mix

    27. april 2020 | 19:50

    Jedan od najboljih svih vremena...

  • Marko

    28. april 2020 | 05:03

    Odlican igrac je Tomas . Narovno da je Dzordan uticao. Prosto je rekao ili ja ili on. Kraj price...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA