≫ 

Samo su cmizdrili i kukali: Član kultne postave Pistonsa opet isprozivao Džordana i Bulse

Kod Bila Lejmbira rivalitet sa Čikagom je najvažniji momenat u karijeri

  • 4
majkl džordan Foto: twitter/SportsCenter

Dokumentarna serija posvećena šampionskom putu leendarnoog ima Čikago Buls sa Majkl Džordanom, ne prestaje da pobuđuje komentare. 

Nema sumnje da se "Netfliksov" serijal sa posebnom pažnjom prati među nekada najvećim rivalima te generacije Bulsa, ekipe Detroita, čuvenih po nadimku "Bed bojsi". Veliki deo priče u dokumentarnom filmu posvećen je upravo rivalitetu Bulsa i "Bed Bojsa" koji do danas nije vraćen u okvire sporta.

Ti dueli bili su više od toga, više od košarke, bili su demonstracija obostrane mržnje.

Film se bavio i četvrtom utakmicom finala Istoka 1991. godine, i sada već čuvenom završnicom, koja je ostala upamćena kao mrlja u karijerama igrača Detorita pošto su bez pozdrava i rukovanja, nakon poraza i u četvrtoj utakmici - prošli pored klupe rivala.

- Cmizdrili su i kukali godinu i po dana zbog toga kako smo se ponašali (u seriji koju su Pistonsi dobili i uzeli titulu, prim. aut), ali iznad svega, pričali su da smo loši ljudi. To nije istina, mi nismo loši ljudi. Mi smo samo košarkaši koji su pobeđujivali, i to što su rekli me je stvarno pogodilo, jer nas nisu zapravo znali, nisu znali ništa o nama kao ljudima i o našem porodičnom životu - rekao je jedan od najgrubljih igrača tog vremena, član tadašnjeg tima Detorita Bil Lejmbir.

- Zbog svog tog kukanja nisam hteo da im pružim ruku u toj utakmici kad smo poraženi. Bili su samo cmizdravci. Pobedili su u seriji. Odajte im priznanje: mi smo ostarili, oni su nas dobili. Ali ok, idemo dalje - dodao je Lejmbir, prisetivši se, po ko zna koji put, tog vremena.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mls

    28. april 2020 | 22:18

    Ovaj lik bi zbog faulova koje je pravio zaglavio robiju da danas igra

  • SAMO

    28. april 2020 | 20:36

    pa da smo su cmilili kukali......... I OSVOJILI SEST TITULA

  • cigan

    28. april 2020 | 20:28

    Nikad se ne može zaboraviti legendarno finale LA Lakers- Pistons na tv 1989-te godine. Tada je bio pojam. Magic Johnson-Isiah Thomas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA