≫ 

Dan kada je Džordan odbio susret s predsednikom SAD da bi igrao golf sa dilerom droge

Još jedna anegdota o najboljem košarkašu svih vremena

  • 2
majkl džordan Majkl Džordan; Foto: twitter/SportsCenter

"Poslednji ples", dokumentarna TV serija o poslednjoj sezoni u karijeri Majkla Džordana i Čikago Bulsa, donosi nam dosta novih angedota i tajni iz života najboljeg košarkaša svih vremena koje možda nismo znali.

Košarkaški as je imao nekoliko hobija, a pored magične igre pod obručima izdvajaju se i poker i golf. Njegova sklonost ka ovim "zanimacijama" odvešće ga kasnije do jedne od najvećih afera u karijeri. Dogodilo se to 1991. godine posle prvog šampionskog prstena sa Čikagom koji je u finalu porazio Lejkerse.

Tim je održao tradiciju da kao šampion poseti Belu kuću gde ih je ugostio lično predsednik SAD-a. Međutim, Džordan se nije našao u ekspediciji koja je gostovala kod Džordža Buša što je izazvalo razne sumnje i spekulacije.

U prvom trenutku učinilo se da je Džordan namerno izbegao susret zbog unapred zakazanog odmora s porodicom, ali je to samo još više pojačalo sumnju. Takvo opravdanje nije ubedilo javnost koja je ubrzo otkrila pravi razlog Džordanovog izostanka.

Legendarni košarkaš je, naime, toga dana igrao golf u Južnoj Karolini i to sa Džejmsom "Slimom" Boulerom, dilerom droge koji je kasnije osuđen za pranje novca. A kako je sve otkriveno? Bouler je tog dana zadržan na aerodromu u Šarlotu gde mu je policija konfiskovala i ček na 57.000 dolara sa potpisom Majkla Džordana.

Majkl Džordan Foto: Printscreen: Twitter/@cjzero

U početku su i diler i Džordan tvrdili da se radilo samo o pozajmici.

- To je bila moja prva reakcija u medijima, kako bih izbegao osećaj sramote i nelagodnosti i kako me ne bi dovodili u nikakvu vezu sa kockarskim svetom - izjavio je svojevremeno Džordan.

Ipak, nekoliko godina kasnije na suđenju Bouleru, koji je dobio osam godina u zatvoru za pranje novca, Džrdan je priznao da je pomenutu sumu izugbio na golf terenu u danu kada je trebalo da gostuje u Beloj kući kod predaednika Amerike.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    29. april 2020 | 13:56

    A kad ce vise i ovo proc sa dzordanom oteze se kao policijski cas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA