≫ 

Mijailović: Neki klubovi žele Trinkijerija, sad mi je jasno zašto su Čović i Bokan na istoj strani

Predsednik crno-belih odgovarao na pitanja navijača

  • 29
Koktel KK Partizan, Andrea Trinkijeri, Ostoja Mijailović Foto: Nikola Tomić

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović odgovarao je na pitanja navijača u emisiji TV Partizan "Pitajte predsednika".

Tom prilikom Mijailović je istakao da mu je apsolutno jasno zašto su predsednici Budućnosti i Crvene zvezde, Dragan Bokan i Nebojša Čović, trenutno na istoj strani - iako su donedavno "ratovali."

- To je dokaz da je svašta moguće. Videli smo njihove odnose prethodnih godina, ali ovo je dokaz da interesi menjaju zakone. Meni je potpuno jasno šta je po sredi, mnogo ljudi ima strah od Partizana - rekao je Mijailović i dodao:

- Partizan u Evroligi ima posebnu snagu, istakao se u Evrokupu i ostavio ozbiljan trag u ovoj prekinutoj sezoni. Nisam verovao da je moguća ta kombinacija, taj spoj, ali vidimo svi da je i to moguće.

O nastavku saradnje sa Trinkijerijem, Mijailović je rekao:

- Andrea je trener ima ugovor i za narednu takmičarsku sezonu. Razgovaraćemo oko produžetka saradnje. Pojavili su se neki isečeni snimci, gde ja jesam govorio da svi imaju otkupnu kaluzulu, što je normalno i tržišno moguće za sve. Postoje neki klubovi koji su zainteresovani, ali navijači nemaju razloga za brigu. Partizan ima kvalitetnog trenera, dobro je odabrao.

O nastavku ABA lige:

Andrea Trinkijeri, Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

- Ova situacija još traje i mi smo u svakodnevnim kontaktima i sa klubovima ABA i Evroligom. Oni su najavili svoju odluku za 25. maj, a mi ćemo se svakako boriti za interese Partizana, odnosno za ono što smo ove godine uradili.

O potencijalnom neigranju u Evroligi:

- Mi moramo da pronađemo način da funkcionišemo gde god da igramo, u Evroligi i Evrokupu. Mi smo ove sezone pokazali najviše i u ABA ligi i Evrokupu i znamo da bi bio veliki presedan da Partizan ne igra Evroligu sledeće sezone ako se ona ne nastavi - jasan je Mijailović.

O Zagorcu i novim ugovorima:

- Zagorcu čestitam potpisivanje novog ugovora. Radićemo na produženju ugovora sa igračima kojima smo zadovoljni, pre svega sa domaćim igračima. Jaramaz se dosta dobro pokazao ove sezone, ali imamo kvalitetan stručno štab koji dobro radi svoj posao i taj deo prepuštamo nima, a Upravni odbor će dati završnu reč na njihov predlog.

-Treba reći mi imamo igrače koji imaju dugogodišnje ugovore i one koji imaju kratkoročne. Bilo je raznih predloga šta se dešava kada ti kratkoročni isteknu krajem juna. To je zagonetka koju treba rešiti. Neki igrači potpisuju za druge klubove i pitanje je da li bi igrali za matične ili bi rizikovali da se povrede posle ovolike pauze. Mnogo je tu nepoznatih.

Video: Predsednik ABA lige: Nećemo žuriti sa odlukom o nastavku ili kraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanče

    29. april 2020 | 21:15

    Veliki pozdrav za velikog gospodina - predsjednika Ostoju. Bog vas blagoslovio predsedniče za sve što činite za naš Partizan. Ne dozvolite da licemeri tipa Čovića i njemu slični vode kolo i definitivno upropaste srpsku košarku. Propao je pokušaj da se upropasti Partizan kao biser srpske košarke, šampion Evrope i pobednik još tri evrokupa , te sa preko 40 drugih titula. Oni iz FMP I i FMP II mogu samo da nam zavide. Šta bi tek dali da su na našem mestu? A tamo će biti - nikada.

  • Дража

    29. april 2020 | 18:39

    У којој Евролиги партизан има снагу?! 😂🙉 Па није је играо 7 година 😂😂😂

  • Delija

    29. april 2020 | 17:59

    Uf bas nam se tresu gace od vas jaka sila upm. nego zelja za titulom je mnogo velika pa ukazanu sansu hocete da iskoristite za zelenim stolom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA