≫ 

Džordan je odbio da za dva sata zaradi 100 miliona: Neverovatan potez "letećeg" otkrio njegov agent

"On je Džordan, može mu se", objasnio je postupak svog klijenta Dejvid Falk

  • 13
Majkl Džordan Foto: Printscreen: Twitter/@cjzero

Ikona NBA Majkl Džordan ponovo je aktuelan zbog hvaljenog dokumentarnog filma "The Last dance", mnogo je novih detalja koji tek sada javnost dobija na uvid iz šamponskog puta Bulsa, a još jednu pikanteriju iz života slavnog košarkaša servirao je njegov dugogodišnji agent Dejvid Falk.

On je za radio "WFAN Sports" ispričao da je Džordan svojevremeno odbio ponudu jedne kompanije tešku 100 miliona dolara, a sve što je trebalo da uradi za taj novac je da snimi reklamni materijal u trajanju od dva sata.

I odbio je, tvrdi Falk, uz konstatciju: "On je Džordan, može da radi šta hoće".

- Sećam se, doneo sam mu ponudu pre tri godine vrednu 100 miliona dolara. Sve što je trebalo da uradi, izuzev toga da ustupi svoje ime i brend, je da se dva sata pojavi tamo, ali on je to odbio - otkrio je Falk.

Iako je ta ponuda bila verovatno najveća u istoriji sporta za nekog sportistu, i to penzionisanog, Falk kaže da ga nije izenadio potez njegovog klijenta.

- Bog ga blagoslovio. Bio je toliko uspešan da mu to daje mogućnost da radi šta god poželi ili da ne radi stvari koje mu se ne dopadaju.

Džordanovo bogatstvo procenjuje se na milijardu i po dolara, veliki novac stekao je tokom igračke karijere od ugovora, a još veći od reklama i kasnije od ugovora sa "Najkom" i prodaje sportske opreme sa svojim logom.

- Zaista to cenim. On pažljvo bira sa kim će da radi i posluje - kaže Falk koji je kroz još jednu situaciju najbolje opisao Džordanov karakter.

- On je ekstremno takmičarski tip. Ako, recimo, izgubi 150.000 dolara u golf partiji, to je veliki novac. Da mu ja sutradan kažem "hej, imam ugovor za tebe, za pet minuta zaradićeš 150.000 dolara, on bi mi se smejao. Da je u pitanju 1.500.000 dolara, ne bi pristao".

Video: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    1. maj 2020 | 14:37

    Čovek je zaradio , ali bukvalno zaradio od svog talenta nikome nije zavuko ruku u džep može mu se ......

  • Душан Краишник

    1. maj 2020 | 14:52

    Свака њему част као спортисту ,,, сли кад прочитам ово ,,, па зато јесмо жуту гдје смо болесна нам дјеца и гладна а они нуде 100 милиона за два сата које неко неможе да заради за сто живота ,,,Боже Мој мили драги молим ти се!!!!!

  • mikikv

    1. maj 2020 | 17:00

    Ajde sve a ako njemu nije potrebno tih 100 miliona sto nije otiso tih pop*sanih 2 sata tamo i dao te pare nekim ljudima sto bi bili sretni!!Mogo je da investira u cistu vodu i hranu za afriku mogao bi da investira te pare na sto nacina nije morao za sebeNe mogu da svatim da mu 120 minuta tesko bilo da pomogne ljudima sto se muce godinama bez hleba bez pica deca nemaju skolovanje deca umiru od gladi cak u srbiji imamo jos poneke sto nemaju struju nemaju pravi krov nad glavom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA