≫ 

Kukoč je zarađivao skoro duplo više od Pipena: Novac bio razlog za netrpeljivost prema Hrvatu?

Zato je Pipen možda bio čak "ljubomoran" na Tonija Kukoča

  • 2
Toni Kukoč Foto: MN Press

Majkl Džordan je u sezoni 1997/1998 zarađivao 33,5 miliona dolara, što je duplo više od Pipena, Rodmana, Harpera i Kukoča zajedno.

Međutim, Kukoč, koga je podržavao i voleo Džeri Kraus, a koji je jednom osvojio priznanje za najboljeg šestog igrača lige bio je duplo bolje plaćen od Skotija Pipena.

- Kukoč je u NBA došao s 24 godine i ne može se reći da je bio baš ruki. Zbog bogatog međunarodnog iskustva i nagrada i trofeja koje je osvojio u Evropi mogao je da ispregovara bolji ugovor. Zanimljivo, u sezoni '97/98. Kukoč je zarađivao skoro duplo više od Pipena. Hrvatski košarkaš imao je ugovor od 4,5, a Pipen od 2,7 miliona dolara po sezoni - piše Internešnl biznis tajms, a prenosi Index.

To mu nije pomoglo u odnosima sa Pipenom i Džordanom, jer su oni bili u veoma lošim odnosima sa Krausom.

Kraus je, sa druge strane često pričao o Skotiju i pre nego je ovaj došao iz Evrope što je Džordana navelo da bude žestok prema Kukoču i na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Priča o ovom odnosu otkrivena je u dokumentarcu "Poslednji ples" o šestoj tituli Čikago Bulsa, a nekadašnji hrvatski as je tek sada saznao neke od stvari na koje nije godinama obraćao pažnju i u svlačionici ih nije primećivao iz prve ruke, jer je prema sopstvenim rečima, bio previše blizu i gledao je svoja posla da bi uvideo.

Video: Dino Rađa o anegdoti sa Divcem i ukradenim farmerkama u Americi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. maj 2020 | 20:27

    Поред Кићановића, Кукоч је, вероватно, други најбољи кошаркаш свих времена.

  • Dusan Dzigurski

    1. maj 2020 | 20:30

    Veoma zanimljiva prica, bas me je ganula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA