Nema mesta za Veličkovića: Šok u izboru za idealni tim Partizana, petorka Mege može komotno u NBA!

Iznenađenje ili ne?

  • 59
Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

Regionalna ABA liga objavila je i drugu polovinu, još šest idealnih timova u istoriji takmičenja, među kojima su se našli i Partizan i Mega.

U idealnoj postavi crno-belih se po izboru navijača nalaze Lester "Bo" Mekejleb na pleju, Bogdan Bogdanović na beku, na poziciji krila je tu Davis Bertans, Jan Veseli je krilni centar, a Nikola Peković je "petica".

Zanimljivo je da u ovoj postavi nema kapitena Partizana Novice Veličkovića koji među navijačima uživa veliko poštovanje.

Novica boje Partizana brani već devet godina kroz dva mandata, najpre od 2004. do 2009, a onda i od 2016. naovamo.

Veseli i Mekejleb su bili deo one generacije Partizana na prelazu između prve i druge decenije ovog veka, generacije koja je stigla do Fajnal fora Evrolige.

Zbog toga nema sumnje da se Grobari sa setom sećaju tog perioda. Peković je u crno-belom igrao do 2008. godine kada je igrao u paru sa Predragom Drobnjakom, a onda brusio "zanat" i postao veoma dobar centar koji je imao i lepu NBA karijeru.

Bertans je u timu Duška Vujoševića igrao od 2012. do 2014. godine, ali je zbog temperamenta i partija protiv Zvezde brzo stekao naklonost navijača.

Što se tiče Mege, u idealnoj postavi "ružičastih" tu su Vasa Micić, Timote Luvavu-Kabaro, Rade Zagorac, sadašnji igrač Partizana kao krilo, Nikola Jokić, najbolji centar planete je u Megi "četvorka", a na petici je Goga Bitadze.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Today, we continue with presenting the all-time ideal teams of #ABALiga clubs. Check out the all-time ideal teams of @koperprimorska, @bckrka, @kkmegabemax, @kkmornarbar, @partizanbc and @kkzadar, selected by the fans.Објава коју дели ABA Liga (@aba.liga) дана

Micić u prethodne dve godine igra košarku života, Bitadze je redovno dominirao u regionalnim okvirima, a Jokić je bio MVP.

Luvavu-Kabaro je ostao prepoznat po svojim atletskim sposobnostima, a Zagorcu je malo falilo da zaduži opremu Memfisa.

Prema tome, ovaj tim Mege ima u sebi "tešku artiljeriju" sa kojom bi u sadašnjem trenutku malo koji tim mogao da izađe na kraj. Uz Partizan i Megu u subotu su objavljene i postave Zadra, Mornara, Krke i Primorske.

Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

U idealnom timu Mornara našlo se mesta za Uroša Lukovića, bivšeg centra Partizana, a tu su i Nemanja Vranješ, Derek Nidam, Džejkob Pulen i Oktavijus Elis.

Da podsetimo, liga je u petak objavila idealne postave šest ekipa koje su tri nedelje unazad birali navijači i tada su Crvena zvezda i FMP bili predstavljeni od srpskih klubova.

Video: Veličković uzeo mikrofon pa poveo navijanje, a onda je odneo trofej kod Grobara

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    2. maj 2020 | 16:39

    Koliko legendi ima KK Imperija Partizan...a sta imaju komsije!? Mogu da stanu na prste jedne ruke.

  • Ckm

    2. maj 2020 | 16:59

    Pekmen je zadnjih 20 godina u Evropi najdominantniji centar koji je igrao. I naravno bez Kecmana spisak ne valja.

  • misa tumbas

    2. maj 2020 | 18:21

    ajmo samo od domacih ,ljudi pomozite ilti dodajte jos koju petorku ako znate...Danilovic, Kicanovic, Kerkez, Divac i Dalipagic...Djordjevic, Kecman, Bogdanovic, Pavlovic, Vilfan I Grbovic...Bodiroga,Nakic,Novica,Pekovic I Kecman ...Pecarski, Misko Maric, Aleks Maric, Obradovic I Savovic...Rebraca , Silobad ,Drobnjak,Krstic I Macvan….Bozic, Lucic, Milosavljevic, Raduljica I Paspalj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA