≫ 

Snimljen film o čuvenom F4 u Parizu: Partizan deo istorije, Teova trauma, Navaru lovorike...

Turnir je posebno bolan za Grobare, izgubilli su oba meča posle produžetka, a Teodosić je još dugo čekao na svoju prvu evroligašku titulu. Svu slavu "pokupio" je moćni Navaro...

  • 1
KK Partizan, KK Barselona Foto: MN Press

Evroliga je snimila zanimljiv dokumentarni film o ekipi Barselone koja je 2010. osvojila titulu na atraktivnom fajnal foru u Parizu.

Pun pogodak bila je ideja da se na večeri okupe trener Ćavi Paskval i igrači koji su izneli teret osvajanja titule, naročito je važna figura bio MVP Huan Karlos Navaro.

Deo šampionske ekipe bili su još Rubio, Mikil, Lorbek, Endong, Bazile, Trijas, Lakovič, Vaskez, Moris, Sada i Grimau, a sa druge strane, u finalu je rival bio Olimpijakos, koji je predvodio Miloš Teodosić.

Partizan je posle trilera u polufinalu ispao iz borbe za titulu protiv Olimpijakosa, prokockao je šansu, a umorni Olimpijakos nije imao snage da parira moćnoj Barsi, koju su čak podržali i fudbaleri - Pike, Krkić, Ćavi, Pujol i Buskets bili su redovni gosti i navijači na putu do trofeja.

U finalnoj utakmici, Navaro je Olimpijakosu ubacio 21 poena, Miloš Teodosić je bio četvrti košgeter svog tima sa 10 poena, uz tri skoka i tri asistencije.

Svoju priliku za titulu, Miloš je dočekao šest godina kasnije, sa ekipom CSKA.

Video: Sećate li se koja sportska ličnost je najbolji prijatelj Kim Džong Una?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    4. maj 2020 | 22:45

    Ne znam o cemu pricate? Zar tada na F4 nije igrao drzavni projekat?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA