≫ 

"Kobi je mrzeo da ga gledaju kao Majklovog naslednika, ali je gledao milione sati njegovih snimaka"

Brajant je hteo i izgradio svoj put, ali je neodoljivo podsećao na Džordana

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

O tome priča fotograf Endrju Bernstajn koji dok traje prepričavanje događaja iz dokumentarca "Poslednji ples" i dalje živo pamti siluete dvojice velikana jednog pored drugog.

- Znam šta bi Kobi rekao o ovoj fotografiji i zašto je "zaključao" nogu iza Majklove desne. Znam i zašto je naslonio rame ovako i savio se. Znam i zašto je malo izvrnuo desno stopalo jer je bio svestan da Majkl voli da fintira uz osnovnu liniju i bio je sperman na to. Kobi je to isto naučio gledajući ovakve fotografije i milione sati snimaka. Naučio je svaki pokret koji je njegov idol izvodio - kaže Bernstajn.

Džordan je s tokom devedesetih uzeo šest titula prvaka NBA, bio je dominantna figura u svakom od pohoda, a Kobi je kasnije stvarao svoju dinastiju sa Šakilom O'Nilom, a onda Pau Gasolom i ostalima i stigao do pet titula, pre nego se penzionisao 2016.

- Bilo je to prenošenje štafete realno. Bilo je toliko "hajpa" u vezi sa tim ko će biti sledeći Majkl Džordan. Znam da je Kobi mrzeo to jer je prosto hteo da bude prvi Kobi, ali je to bilo tako važno i veliko. Svi smo znali koliko je Kobi idealizovao Džordana. Kao fotografu, posao iz snova je kad dobijete zadatak da ih slikati lice u lice. Dok čuvaju jedan drugog, bilo je prelepo, fantastično. Za to živim - kaže NBA fotograf.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
“It really was the passing of the torch. There was so much hype about who is going to be the next Michael. I know Kobe hated that because he just wanted to be the first Kobe but it was big and it was important. We all knew how much Kobe idolized Michael. As a photographer, it’s like a dream assignment to get these guys going mano to mano… to get these guys guarding each other. It was beautiful. It was fantastic. I live for that. So many years later this match up and this moment has taken on such incredible significance and sadly significance because we don’t have him here anymore. But I know how much it meant to him… I love looking at these pictures. I could look at them all day.” – (📸/🗣 @adbphotoinc)Објава коју дели #NBATogether (@nba) дана

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA