≫ 

Jokić kreće sa treninzima u NBA, Bjelica i Bogdan još na čekanju: Liga dozvolila početak kampova

Pojedine ekipe će otvoriti svoje trening centre popit Denvera, Portlanda i Klivlenda, dok neke ekipe još produžavaju karantin

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Prema smernicama koje je postavila NBA u pogledu ponovnog otvaranja objekata tima u petak, Denver Nagets, Portland Trailblazers i Klivlend Kavalirs jedine su ekipe koje su odmah krenule da omoguće igračima nastavak pojedinačnih treninga pod ograničenjima.

NBA je ranije najavila da timovi mogu početi sa otvaranjem svojih objekata 8. maja. Međutim, većina organizacija nije spremna da ispuni što ranije moguće rokove. Čak i timovi koji su ponovo otvorili svoje objekte ne očekuju potpuno prisustvo.

Milvoki Baks, Filadelfija, Nju Orleans, Majami i Atlanta potencijalno će otvoriti svoje hale sledeće nedelje. Očekuje se da će ostale ekipe poput Sakramenta gde su Bogdanović i Bjelica, još duže zadrže zatvorene objekte.

Samo će pomoćni treneri moći učestvovati ili gledati vežbanje igrača, a ne glavni treneri, prema Adrianu Vojnarovskom sa ESPN.com. Timovi mogu odrediti do šest članova trenerskog osoblja.

Neće više od četiri igrača istovremeno moći da koristi otvorene objekte.

Nuggets Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Pored toga, komesar Adam Silver i izvršni direktor NBPA Majkl Roberts u petak će ugostiti pozive svih igrača nadajući se da će rešiti probleme, prenosi ESPN.

Sezona 2019-20 ostaje obustavljena od 11. marta, kao odgovor na pandemiju koronavirusa. Iako neki timovi koji planiraju ponovo otvoriti svoje objekte izgledaju kao da žele nastavak sezone, većina organizacija koje produžavaju zabranu prakse zbog zdravstvenih problema dokazuju da idealni uslovi ostaju udaljeni.

Video: Bogdan Bogdanović o savetima koje je dobio od Jokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA