FIBA razbesnela Srbe i podsetila na svoju veliku sramotu: Tunčerijev aut još niko nije zaboravio

Strimovan je jedan od najbolnijih momenata iz prethodne dve decenije

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Ova organizacija je tokom pandemije korona virusa odlučila da objavljuje po jednu utakmicu dnevno sa svojih takmičenja i u četvrtak je na red došao meč Srbije i Turske iz polufinala Mundobasketa 2010. kada su Turci pobedili posle skandala sa 83:82.

Posle tesne pobede nad Hrvatima, volšebnog trijumfa nad Špancima i čuvene trojke Teodosića u četvrtfinalu, na red je došlo polufinale sa domaćinom - Turskom.

Delovalo je da je Srbija u boljem ritmu i da ima bolji tim, isti onaj koji je godinu ranije stigao do finala Evrobasketa.

A onda je u polufinalu usledio hladan tuš. Nestvarno veliki broj grešaka sudija naterao je mnoge srpske navijače da opravdano posumnjaju u regularnost i naročito nepristrasnost arbitara.

Potvrda ove zamisli došla je u samom finišu meča kada je Kerem Tunčeri pri izvođenju prekida velikim delom stopala zgazio aut-liniju.

Sudija je bio u liniji dešavanja, Tunčeri je bio zatvoren i markiran u granicama igrališta, ali kada ih je prešao, otvorio je sebi prostor, otišao do koša i poentirao za prednost.

Selektor Turske Bogdan Tanjević je tada branio reakciju arbitara tvrdeći da je Tunčeri ipak stopalom bio iznad aut-linije.

U istom meču se Omer Ašik "pravio slep" kada je navodno udaren u oko jer je očajan izvođač slobodnih bacanja, pa je i to prošlo kod sudija.

Nakon svega je srpska reprezentacija na čelu sa Dušanom Ivkovićem sastavila video i spisak na kom se našlo mnogo grešaka, zbog čega je u očima srpskih navijača pored imena FIBA ostao da stoji i opis "sramota".

Inače, Turci su kao domaćini tada otišli u finale gde su ih čekali Amerikanci i pobedili za titulu uz sjajan turnir Kevina Durenta.

Video: Preminuo Bora Stanković

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA