• 0

Pilot se sa 300 km/h zakucao u brdo kada je Kobi poginuo: Nove tužbe i šokantni detalji tragedije

Ko je kriv?

  • 0

Predstavnici pilota Are Zobajana koji je pilotirao helikopterom krajem januara kada su poginuli Kobi i Đijana Brajant zajedno sa još šest osoba (ne uključujući samog pilota), tvrdi da nije Zobajan kriv za nesreću.

Tragedija koja se desila u Kalabasasu u Kaliforniji odnela je devet života, a Vanesa Brajant, supruga nastradalog Kobija je podnela tužbu protiv poslodavca pilota, firme "Ajlend Ekspres", a onda i protiv pilota.

TMZ koji je inicijalno izvesti o tragediji sada donosi nastavak čitave situacije koja dobija epilog na sudu.

- Sva povrede ili štete nanete tužiocima ili njihovim nastradalima su direktno, delom ili u celini izazvane neznanjem, nemarom ili greškom tužioca ili njenih nastradalih, uključujući i njihovo svesno i dobrovoljno suočavanje sa uključenim rizicima, pa je ovaj nemar bio veliki faktor u nastaloj šteti, za koju branilac ne snosi odgovornost - navodi se u odgovoru na tužbu Brajantove udovice.

Brajant i ostali putnici u helikopteru su leteli na utakmicu košarkaškog tima Đijane Brajant u Tauzend Ouksu, a letilica se srušila tako što je u gustoj magli udarila u brdo.

Štaviše, tog dana su zbog magle i policija Los Anđelesa i ostale agencije prizemljile svoje letilice zbog loše vidljivosti.

Pilot je i u konkretnom slučaju morao da kruži petnaest minuta oko oblasti Grifit parka pre nego što je dobio dozvolu da se zaputi prema Mamba akademiji.

Ono što se ne precizia u odgovoru na tužbu jeste kako su tačno putnici doprineli nesreći svojim nemarom ili kako su Brajant i ostali mogli da procenjuju rizik kada je pilot bio za kontrolama helikoptera.

Inače, on se u brdo zakucao u trenutku kada je leteo 184 milje na sat, odnosno oko 296 kilometara na čas.

Video: Džordan u suzama: Kobi je od mene napravio mim za plakanje

(M.LJ)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima