• 0

Loše vesti za Obradovića i Monako: Šanse da se sezona nastavi ravne nuli

Odluka o francuskom košarkaškom prvenstvu, odnosno nastavku lige u toj zemlji biće doneta 27. maja, ali nagoveštaji L'Ekipa nisu dobri

  • 0

Asvel, Monako i ostali klubovi ne igraju od 12. marta, ali ova liga, za razliku od fudbalske nije definitivno odlučila da prekine sezonu.

Nije odlučeno ni u kom formatu će se igrati nova i sada su na raspolaganju ostale dve nedelje da se to reši.

Odluka će biti prepuštena klubovima koji će glasati o sudbini tekuće sezone i o sledećoj, gde se misli na ispadanje, promociju u viši rang, broj timova i kalendar.

Prvobitna namera je bila da se ona skrati sa 18 na 16 timova u dolazećoj sezoni 2020/2021. Francuski L'Ekip piše da su šanse da se sezona nastavi ravne gotovo nuli, ali postoji i jedna alternativa.

Francuzi su uzeli u razmatranje i ideju da spoje sezone, gde bi se svi, ili bar deo rezultata preneo s jedne na drugu.

Bilo kako bilo, ministar u ovoj zemlji Eduard Filip je još prošlog meseca jasno stavio do znanja da nikakvih sportskih dešavanja tamo neće biti do septembra.

Da podsetimo, pre prekida sezone u košarkaškoj eliti Francuske Monako, koji sa klupe vodi naš trener Saša Obradović bio je prvi na tabeli.

Monako je imao skor od 21 pobede i četiri poraza, a pratio ga je Asvel sa identičnim skorom, koliko ima i Dižon, a razdvaja ih broj postignutih i primljenih koševa.

Video: Aleksandar Saša Đorđević: Mi gledamo brojeve, ali to nisu samo brojevi, to su ljudski životi!

(M.LJ)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima