Predviđa se košarkaška kataklizma zbog korone: Naša legenda košarke očekuje neviđenu krizu sporta

Nije optimista Zoran Savić

  • 1
Zoran Savić Foto: Arenasport

U redovnoj studijskoj emisiji posvećenoj košarci, za Arenasport je govorio bivši reprezentativac Zoran Savić.

Član jedne od naših najboljih reprezentativnih generacija i osvajač najvažnijih odličja na nacionalnom i klupskom nivou smatra da svet nije bio spreman za epidemiju.

- Videli smo da zemlje koje imaju uređen zdravstveni sistem ne mogu da izdrže udar virusa. Pik krize i nedostatak respiratora su bili veliki problem. Mislili smo da će sve ovo trajati 15 do 20 dana. Očekujem veliku globalnu krizu, kako finansijsku tako i u drugim oblastima života - rekao je Savić.

- Predviđanja kada je trajanje krize u pitanju kreću se od godinu, godinu i po, pa sve do deset godina. Sport je jedna od grana koja će biti najviše pogođenih pandemijom – istakao je Savić.

On je još govorio o stanju u ULEB, FIBA i NBA ligi ,uporedivši situacije u košarci i fudbalu - naveo je da je u fudbalu daleko lakše jer postoje krovne organizacije poput FIFA i UEFA, dok će u košarci daleko teže biti rešiti probleme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    12. maj 2020 | 13:57

    Sta li ce biti sa milionskim ugovorima trenera i igraca Partizana ako drzava zavrne slavinu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA