≫ 

Sportska akademija sklanja ime Mamba iz naziva

Osnivač Sportske akademije, kojoj je pridodat naziv Mamba, odlučio je da vrati prvobitno ime

  • 0
Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

Sportska akademija uz Los Anđelesa koja od 2018. godine nosi naziv "Mamba sportska akademija" kaže da će u znak sećanja i u čast Kobe Brajanta zauvek ukloniti reč "Mamba" uz naziva

I, ako ste zbunjeni  niste sami.

Kobe se udružio sa Sportskom akademijom 2018. godine - što je dovelo do promene imena u "Mamba Sports Academy".

Kobe je bio veoma povezan sa Akademijom - i držao je treninge ekipi devojčica u kojoj je igrala i njegova ćerka Đijana, koja je takođe tragično nastradala. On je putovao u objekat u Tauzend Oksu, Kaliforniji sa svojom ćerkom Đijanom i nekolicinom drugih ljudi kada se njihov helikopter srušio 26. januara.

Sada, osnivač Sportske akademije i generalni direktor Čad Fokner kaže da će kompanija izvršiti značajne promene kao danak NBA legendi.

- Danas, s obzirom na neusporedivu zaostavštinu, Akademija će povući 'Mambu' u ime Sportske akademije Mamba - da bi je podigla do stoji, tamo gde i pripada - rekao je Fokner u izjavi.

Đijana Brajant Foto: Printscreen/Instagram/vanessabryant

- A uz to kao što nastavljamo kao Sportska akademija, primerenije je da stavite Kobea u drugu Kuću slavnih, ako hoćete, i da stvarno poštujete zaostavštinu koja je zaista bez premca, iskreno, i pustiti je da živi sama od sebe. Nastavićemo da radimo posao koji obavljamo - poručio je Fokner "

Naravno, postoji još jedna škola mišljenja da bi Kobe hteo da Akademija koristi njegovo ime jer bi to pomoglo da se privuče više mladih sportista ... ali očigledno da se Fokner ne oseća tako.

Sportska akademija je već promenila veb stranicu kako bi odražavala novo ime - i kaže da će izvršiti izmene u natpisima na svojim zgradama u Tausend Oksu u Reodndo plaži.

Video: Smrt legendarnog košarkaša Kobija Brajanta šokirala planetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA