≫ 

Da li je realno da se uopšte razmišlja o košarkaškoj Superligi Srbije?

Direktor košarkaške Superlige smatra da takmičenje ne bi imalo smisla

  • 1
KLS liga Printskrin: Youtube

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon De Leon rekao je da je i dalje nepoznato hoće li se to takmičenje odigrati ove sezone.

Kako prethodno treba da se sačekaju odluke ABA lige i Evrolige, Deleon se pribojava da će Crvena zvezda i Partizan biti prebukirani, a takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije ,,ne bi imalo nikakvog smisla" smatra Deleon.

Deleon je u pravu, takmičenje kao takmičenje svakako nema smisla već godinama, a pogotovo sada kada se ne zna ni da li će biti završena ni ostala važnija i što je bitnije već započeta takmičenja. Čak i da se odigra ABA i Evroliga, Superliga bi morala da počne u avgustu i da traje do septembra.

To niko ne bi prihvatio, tako da je sigurno da se neće ni igrati. Jer ne odlučuje ni o čemu.

- Sačekaćemo odluku Evrolige i ABA lige i odmah posle toga u dogovoru sa klubovima biće zauzet stav. Ukoliko Crvena zvezda bude igrala Evroligu, a Partizan Evrokup teško da ćemo moći da pronađemo termine za igranje Superlige, a takmičiti se bez večitih rivala za titulu šampiona Srbije zaista ne bi imalo nikakvog smisla – rekao je Deleon za ,,Sportski žurnal“ i nastavio:

Leon Deleon Printskrin: Sportnetwork

- Naravno, konačna odluka biće na klubovima i početkom naredne sednice izvršićemo određene konsultacije sa njima, ali tek posle 25. maja i izjašnjavanja Evrolige i ABA lige možemo da zauzmemo jasniji stav.

Čak i da se ne nastavi ABA i Evroliga, igranje Superlige je besmisleno posle tolike pauze, jer nije ni počinjalo. Zato je najbolje odmah preseći i reći da se ne igra, kao bi klubovi iz KLS koji ne učestvuju u ABA i Evropi mogli da se spremaju za seledeću sezonu.

Titulu prvaka Srbije brani Crvena zvezda.

Video: Zoran Savić: Slede nam godine krize, košarka je u haotičnom stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. maj 2020 | 23:16

    Ma i tu titulu dajte partizanu da ne kukaju vise.Zamisli bili prvi u regularnom delu pa i Liverpul izgubio od Zvezde pa na kraju osvoio ligu sampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA