≫ 

"Jokić ne mora da bude kreten kao Džordan, ali mu treba instinkt ubice"

Američki portal DNVR iz kolorada uporedio srpskog centra kao vođu Nagetsa sa legendarnim Džordanom i Bulsima

  • 0
nikočla jokić Foto: Tanjug/Ap

Nikola Jokić centar Denvera je savršen igrač po svim karakteristikama, ali mu možda nedostaje samo jedna stvar da bi postao šampion sa Denverom i vodio ih do titule.

A to je - mentalni stav i odnos prema saigračima. To su zaključili u podkastu portala DNVR iz Kolorada, koja je rezimirala epizode dokumentarca poslednji ples.

Oni su istakli da je najviše upadalo u oči način se Džordan ophodio prema saigračima. Neretko je znao da ih ponižavao, prelazio je granicu mnoštvo puta, ali je i izvlačio maksimum iz njih i na kraju su pobeđivali, što je i najvažnije. Džordan je to radio svesno, jer je želeo samo pobednike i sam je želeo da pobedi u bilo čemu da se takmiče od dizanja tegova do kartanja.

Ako je on kao najbolji igrač trenirao maksimalno i jako, niko drugi nije smeo manje od toga.

Majkl Džordan Barselona Printskrin: Youtube/ Olympic

Momci sa portala DNVR smatraju da Nikoli baš fali taj Džordanovski pristup ekipi.

- Nagetsima, odnosno najviše Jokiću, trenutno nedostaje 'instinkt ubice', tačnije mislim da je u procesu razvijanja jer smo u poslednjih 18 meseci videli neke obrise, naznake tog pobedničkog mentaliteta. Dolazim do poente šta hoću da kažem, ne znam da li je Jokićev svakodnevni pristup košarci isti kao kod Majkla Džordana.

- Ne morate da budete kreten, kao što je Džordan nekada znao da bude prema svojim saigračima, ali mislim da mora da bude čovek koji će 18 dana trening kampa, kada nikome nije mnogo do košarke, da dođe i da se pobrine da svako na treningu da 100 odsto sebe. To najviše nedostaje Nagetsima, potreban im je taj čovek -rekao je Adam Mares.

I tačno je da nekako Nikola deluje nezainteresovano i bez emocija na terenu, što je odlika karaktera, ali da li on može da se promeni sa godinama? Videćemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA