≫ 

Italijani sele Amerikanca u Zvezdu: Jednom je već bio koban po Beograđane

Crveno-beli traže pojačanja za sledeću sezonu

  • 3
Dvejn Evans Dvejn Evans; Foto: MN Press

KK Crvena zvezda je, navodno, zainteresovana za krilnog centra Dinamo Sasarija Dvejna Evansa (28), objavio je italijanski košarkaški novinar Luka D'Alesandro.

Amerikanac je profesionalnu karijeru započeo 2015. godine u Nemačkoj, u redovima Gladijatora iz Trira. Igrao je potom i za Gisen, da bi 2017. godine potpisao za Ludvisburg.

Ekipu je promenio i naredne sezone, ali je ostao u Nemačkoj gde je potpisao za Ulm sa kojim je nastupao u Evrokupu, između ostalih i protiv Zvezde.

Od minulog leta je u redovima Dinamo Sasarija, ali kako stoje stvari neće produžavati saradnju sa italijanskim timom na kraju ove sezone.

Zvezda je navodno pokazivala interesovanje i ranije, a sa Evansom su se crveno-beli dobro upoznali i u sezoni 2018/19, kada je Amerikanac bio veliki problem na meču u Nemačkoj gde je postigao 23 poena uz 11 skokova u dresu Ulma.

Evans je visok 201 santimetar, nastupa na pozicijama krilnog centra i krila, a u dresu Sasarija je do prekida sezone upisao 21 nastup u Seriji A. U proseku je beležio 14,1 poena uz 7,1 skokova po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA