≫ 

Deluje mi da se Evroliga neće nastaviti, previše je rizično: GM Efesa vidi samo jedan scenario

Brojni faktori trenutno ne idu na ruku organizaciji takmičenja

  • 3
Amare Stodemajer Foto: MN Press

Evroligaši sa nestrpljenjem čekaju 24. maj, tada bi trebalo da i definitivno bude poznato da li će se evroligaška košarka nastaviti ove sezone, što je za mnoge i dalje neizvodljiv scenario.

Generalni menadžer lidera Evrolige Anadolu Efesa, Alper Jilmaz, smatra da sezona neće biti nastavljena uprkos silnim naporima čelnika takmičenja, jer, kako kaže, postiji previše rizika za tako nešto.

- Evroliga ulaže najveće napore da se takmičenje nastavi. U stalnom su kontaktu sa klubovima. Evroliga je struktura od deset zemalja, ima ih čak i više, 15-16. Otud je potrebna ozbiljna organizacija deset država da odjednom u svim tim zemljama krenu putovanja, da se onda svi klubovi prebace na jedno mesto i tamo krenu da igraju. Za tako nešto je potreban ozbiljan posao da se uradi - kaže Jilmaz, prenosi Eurohoops.

Situacija u evropskim zemljama se polako vraća u normalu, ipak daleko od toga da je virus obuzdan, što samo znači da je još rano razmišljati o nastavku takmičenja.

- Situacija u našoj zemlji (Tuskoj) se poboljšava, ali se zato u Rusiji broj pacijenanata svakog dana uvećava. U Španiji je gore nego u Italiji, ali mi ne znamo kada će se sve normalizovati - dodao je Jilmaz.

Poseban problem za takmičenje su američki igrači koji čine okosnicu evroligaških ekipa. Oni su, mahom svi, kod svojih kuća u SAD koja je postala novi epicentar virusa COVID-19.

- Strani igrači većine timova će doputovati iz SAD-a. Stoga јe razlog što je 24. maј određen kao definitivan za odluku, je što tim igračima mora da se ostavi vreme za putovanje i karantin nakon tog datuma - podsetio je GM Efesa koji, zbog svega što je potrebno da se preduzme u kritičnim okolnostima, nije optimista po pitanju nastavka Evrolige.

- Izgleda da se Evroliga neće nastaviti uprkos velikim naporima. Ako postoјi samo jedan rizik za 18 timova, Evroliga se neće upuštati u organizaciju nastavka sezone.

Podsetimo da je Beograd jedan od kandidata za domaćinstvo završnog turnira Evrolige.

Video: Beograd je spreman za više od 60 evroligaških utakmica u 22 dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    13. maj 2020 | 16:59

    Prvih 8 nek odigraju kad se nastavi Po jednu utakmicu.Prvi sa osmim i tako dalje A mozemo mi da ih gledamo u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA